Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 7 mars 2018

ASUS Zenfone 5


Det går inte att komma ifrån att Asus Zenfone 5 designmässigt liknar oerhört mycket en iPhone X.
Telefonen som presenterades på Mobile World Congress i Barcelona är en budgetmobil i mellansegmentet som är konstruerad av den nu vanliga kombinationen av plast, glas och metall.
Till skillnad mot iPhone X har den en bakre fingeravtryckläsare vilket iPhone X saknar helt. På baksidan sitter också två kameror och dessa är placerade på ett sätt som liknar det på iPhone X så Asus Zenfone 5 känns lite som en klon men med en annan design när det gäller ytan på bakstycket.
Fronten domineras av en stor display med avrundade hörn, bildförhållandet är 19:9.
Denna smartphone har en USB Typ C port i botten av luren.


Asus Zenfone 5 må se ut som Apples dyraste smartphone hitintills men har naturligtvis inte riktigt samma topp specifikationer som denna. Den har dock en helt okej prestanda som duger för de allra flesta användare.
Zenfone 5 har en LCD display på hela 6,2 tum med 1080×2246 pixlar så pixeltätheten blir 402 ppi.
Skärmen är skarp och har tillräckligt bra färgåtergivning och betraktningsvinkeln är godkänd.
Displayen slocknar inte så länge telefonen känner att du tittar på den och det är förstås en trevlig detalj.
En så pass stor display passar utmärkt för multimedia konsumtion så att titta på Netflix, YouTube eller spela spel blir en bra upplevelse. Att göra sådant på en mobiltelefon med en display på 5 tum blir ju inte direkt njutningsfullt. Det blir mer ansträngande för ögonen när man tittar på streamad film och att spela spel blir svårare, helst ifall du har stora händer.
Asus Zenfone 5 har en åttakärnig Snapdragon 636 processor vilket är en helt ny processor som är framtagen för att sitta i mobiltelefoner i mellansegmentet.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till  400 GB. Mobiltelefonen har med andra ord gott om plats och du riskerar knappast att fylla upp mobilen i brådrasket.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och bör klara minst en dag på en laddning, kanske till och med två vid lättare användning. Batteriet stödjer snabbladdning.
På baksidan sitter två kameralinser, en på 12 Megapixlar och en vidvinkel lins på 8 Megapixlar med autofokus, EIS och dubbel LED blixt. En vidvinkel lins är naturligtvis bra att ha eftersom du därmed kan få med mer i bilden och möjligheten till att växla mellan en vanlig bildstorlek och vidvinkel är fördelaktigt.
På framsidan sitter en kameralins på 8 Megapixlar också den med EIS.
Högtalarna är kraftfulla och ger ett högt, klart ljud, är på 24 bitar med Active Noise Cansellation. Dessutom rör det sig om stereo högtalare vilket också är ett plus.
Android 8.0 Oreo kommer förinstallerat i telefonen från start och det är en färsk version av systemet.
Asus Zenfone 5 har Artificiell Intelligens och det märks bland annat när du tar bilder. När du tar bilder känner mobiltelefonen igen omgivningar eller objekt och ställer automatiskt in kameran på ett så ultimat sätt som möjligt. Kamerorna lär sig även av hur du själv förbättrar dina bilder efter att du har tagit dem och efterbearbetar bilderna av sig själv baserat på din smak.
Ringsignalens volym anpassas automatiskt efter i vilken omgivning du befinner dig.
Artificiell Intelligens är något som kommer att bli väldigt vanligt förekommande i mobiltelefoner i framtiden.
Zenfone 5 har ingen IP Certifieringen och saknar trådlös laddning.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar