Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 20 mars 2018

Honor 8


Honor 8 är en smartphone med en fin design och ett nu fantastiskt pris under 3000 kr.
Honor 8 passar dig som vill ha en fint designad mobiltelefon med en trendig, modern konstruktion och bra prestanda utan att spendera mycket pengar.
Telefonen är byggd av en kombination av plast, metall och glas. Kanterna är av metall men baksidan är av plast men täckt av ett lager glas. Precis som de flesta mobiler med denna Typ av konstruktion är den rätt så hal och glaset drar till sig fingeravtryck och smuts.
Mobilen ger ett lyxigt intryck med sitt chassi av metall och glas och med skönt avrundade kanter och hörn.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtryckläsare.
I mobiltelefons underkant sitter en USB Typ C port.


Displayen är en LCD display på 5,2 tum med 1080×1920 pixlar. Skärmen är bra och skarp men utan att vara bäst på marknaden.
Honor 8 drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 960 processor på 2,3 GHz samt ett Ram minne på 4 GB med ett inbyggt minne på 32 eller 64 GB. Minneskort plats finns så minneskapaciteten går att utöka vilket är bra även fast det inte går att spara appar eller uppdateringar på detta MicroSd kort.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning via Smart Power 4.0 och det innebär att snabbladdning endast fungerar med den medföljande laddaren.
På framsidan sitter en kameralins på 8 Megapixlar och på baksidan sitter två kameralinser på 12 Megapixlar med laser autofokus och dubbel LED blixt.
Dessa två kameror sammarbetar för att ge bättre bilder i mörkare miljöer och om man vill kan man ta bilder med ett objekt i fokus och suddig bakgrund.
Honor är ett dotterbolag till Huawei och är tänkt att ta fram något billigare toppmodeller som ska konkurera med tillverkare som OnePlus och Motorola som ju också fokuserar på att erbjuda mycket telefon för pengarna.
Detta är förstås en konkurrentutsat marknad men Honor lyckas ligga på samma nivå som dessa tillverkare när det gäller den övergripande kvaliteten.
Denna smartphone kommer med operstivsystemet Android 6.0 men är uppgraderbar till Android 7.0. Viktigt att känna till är att den även har Huaweis skinn Emotion UI version 8.0 och detta är ett mycket anpassat skinn som hamnar långt ifrån ett rent Android. Inspirationen är tydligt tagen från Apples iOS och det kan vara en nackdel för en del personer.
Honor 8 som släpptes till försäljning i Juli 2016 har nu ett pris runt 2790 kr och det är förstås ett bra pris.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar