Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 6 mars 2018

iPhone X är lite av en flopp.


Apples dyraste modell underpresterade förra året och ligger inte ens i närheten av försäljningsmålen.
Det ryktas att iPhone X försäljnings siffror har sjunkit ändå mer under 2018, med flera rapporter som visar att Apple har halverat produktionen av mobiltelefonen till 20 miljoner enheter på grund av den svaga efterfrågan.
Samsung har även minskat produktionen av displayerna till Apples smartphones med hälften av den tidigare beställda summan på 40 miljoner displayer.
Uteblivelsen av en storsäljare har inneburit att Apples aktie har minskat i värde och den årliga totala försäljningen har konsekvent sjunkit sedan 2015.
iPhone X var en rejäl prisökning jämfört med iPhone 8 och tidigare års modeller och det har bland annat visat sig i försäljnings siffrorna. Sedan kan förstås det nya sättet att styra mobiltelefonen med hjälp av svepningar över displayen istället för att använda knappar varit avskräckande för konsumenterna.
Även fast iPhone X inte är den stora försäljnings framgång Apple hade räknat med visar den på ett sätt att vissa konsumenter är villiga att betala väldigt mycket för en extremt påkostad smartphone. Denna smartphone har trots allt sålts i många exemplar dock betydligt mindre än förväntat.
Jag har ingen i min bekantskaps krets som äger en iPhone X, jag har aldrig sett någon ute på stan med en iPhone X i handen så min slutsats är att få faktiskt har beställt en.Sedan spelar förmodligen den allmänna missuppfattningen att iPhone X endast är en designmässigt uppgraderad och dyrare variant av iPhone 8 in i de svagare försäljnings siffrorna.
Att den dyrare mobiltelefonen har exakt samma specifikationer och funktioner som iPhone 8 stämmer alltså inte med verkligheten. Den största skillnaden är hur man styr runt i systemet men det finns fler skillnader mellan iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X (även kallad iPhone 10).
Apple har tagit bort fingeravtryckläsaren och Hemknappen samt introducerat face unlock och nya sätt att navigera i mobiltelefonen.
iPhone X har en AMOLED display på 5,8 tum med bildförhållandet 18:9. Telefonen har 1125×2436 pixlar. Denna display är mycket skarpare än den LCD display som sitter i iPhone 8. Skärmen passar dessutom bättre för multimedia konsumtion på grund av att den är större och skarpare. Displayen har Dolby Vision och är HDR10 kompatibel.
RAM minnet är på 3 GB till skillnad mot iPhone 8 som har 2 GB i RAM minne.
Internminnet är på 64 GB eller 256 GB beroende på vilken variant av mobiltelefonen du väljer att beställa.
iPhone X har en sexkärnig A11 Bionic processor på 2,4 GHz under chassit.
Batteriet är på 2716 mAh och stödjer trådlös laddning, detta är faktiskt första gången någonsin som en iPhone kommer med den funktionen samtidigt har den även snabbladdning och kan ladda femtio procent fullt på trettio minuter.
Den främre kameran är på 7 Megapixlar och de två bakre kameralinserna är på 12 Megapixlar och har touch fokus, 2×Optisk zoom, optisk bildstabilisator samt fyra LED blixtar. Kamerorna kan filma 4K video.
Denna smartphone har en IP67 Certifiering vilket innebär att den tål att vistas på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
En iPhone X har ett pris runt 10500 kr och det är på tok för dyrt för många.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar