LG K8 (2018)


LG K8 är en budgetmobil som till skillnad från LG K10 inte är konstruerad av metall utan har ett chassi av plast. Baksidan har ett rutnätliknande mönster vilket ger ett bra grepp. Baksidan är lätt avrundad och det är oven hörnen och kanterna och det medför att telefonen ligger skönt i handen.
På baksidan sitter en fingeravtryckläsare och den är placerad strax under den bakre kameralinsen.
LG K8 (2018) känns inte lätt och ger därmed inget billigt intryck, när man pressar med ett finger på bakstycke flexar det inte. Detta är alltså en relativt robust och välkonstruerad mobiltelefon. Dagens mobiltelefoner håller dock en hög lägstanivå när det gäller designen och specifikationerna. Det har skett en rejäl uppryckning jämfört med bara sex år sedan då riktigt billiga smartphones hade extremt svag prestanda och inte höll en lika hög byggkvalitet.
LG K8 (2018) har en microUSB port i botten av luren, den har alltså inte den mer moderna USB Typ C porten.



LG K8 har en LCD display på 5 tum med 1280×720 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 279 ppi (pixels per inch).
Displayen har bra svärta och skarphet och färgåtergivningen är fullt tillräcklig för de allra flesta användare. Det är klart att du när du skaffar en budgetmobil inte får topp prestanda men det säger sig självt.
Den har en fyrkärnig Snapdragon 210 processor på 1,3 GHz samt ett Ram minne på 2 GB. Internminnet är på 16 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till 32 GB. Ett så litet inbyggt minne räcker naturligtvis inte riktigt till för de allra flesta konsumenter. Det internminnet som anges är alltid det totala, du har med andra ord inte ens 16 GB till ditt förfogande.
Den framåtriktade kameran är på 5 Megapixlar och den bakre kameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Dessa kameror är inte så dåliga med tanke på att det är en billig smartphone vi tittar på.
Batteriet är på 2500 mAh och har fördelen att det lätt går att byta ut till ett nytt och det ökar mobilens livslängd. Det är även möjligt att byta ut ditt tömda batteri till ett full laddat på mindre än en minut.
Här finns varken snabbladdning eller trådlös laddning men det är funktioner man inte kan förvänta sig hos mobiltelefoner i den här prisklassen.
Detta är en budgetmobil och som sådan saknar den helt enkelt topp specifikationer och funktioner men den är ändå ett okej budget alternativ för dig som inte har allt för höga krav. Om du mest använder din mobiltelefon för att ringa samtal skicka sms och surfa lite lätt kan LG K8 duga. Den här mobiltelefonen går inte att beställa ännu så ett exakt pris är okänt.
Priset bör gissningsvis hamna runt 1500 kr när telefonen släpps till försäljning i April och det är förstås ett okej pris med tanke på vad du får för pengarna.
När du letar efter en ny smartphone är mitt råd att aldrig någonsin handla på impuls. Fundera igenom ungefär hur mycket pengar du kan spendera på en mobiltelefon och leta efter den mobil som passar just dig bäst i den prisklassen.
Hur brukar du använda din smartphone, vilka funktioner och specifikationer är viktiga för dig?



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.