Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 27 mars 2018

Månadens fynd ( Mars 2018)


Samsung Galaxy S7 Edge har nu börjat gå ned i pris och är nu lite av en bra deal ifall du gärna vill ha en flaggskepps mobil från Samsung men till ett billigare pris. Nu är förstås inte Samsung Galaxy S7 Edge en helt purfärsk mobiltelefon längre, den släpptes till försäljning i Mars 2016 men det är ändå fortfarande en mycket bra smartphone.
Det rör sig om en flaggskepps mobil och dessa åldras på ett bra sätt.
Telefonen är konstruerad av en kombination av metall, plast och glas likt många andra mobiltelefoner nu för tiden.
Ramen består av metall och baksidan och framsidan täcks av ett lager glas.
Samsung Galaxy S7 Edge är en seriöst snygg och premium smartphone som samtidigt är välkonstruerad.
Displayen med sina böjda långsidor är faktiskt något snyggare än den vanliga Samsung Galaxy S7 som man för övrigt kan få för en billigare peng.


Displayen är på AMOLED display på 5,5 tum med 1440×2560 pixlar så pixeltätheten blir 534 ppi (pixels per inch). Det är en Always On Display som skyddas av Gorilla Glas 4.
De dubbla krökta kanterna på skärmen är endast lätt krökta och har vissa användbara funktioner som jag inte går närmare in på.
Samsung Galaxy S7 Edge drivs av en åttakärnig Exynos MSM8996 Octa processor på 2,3 GHz samt har ett RAM minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 32, 64 eller hela 128 GB. Den billigare modell jag skriver om här är den med ett internminne på 32 GB.
Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus ,optisk bildstabilisator samt LED blixt. Den bakre kameran har en oerhört snabb autofokus och ger fantastiskt bra bilder vid bra ljusförhållanden.
Eftersom Samsung Galaxy S7 Edge är en toppmodell kommer den med en fingeravtryckläsare ( sitter på fronten under displayen), snabbladdning, trådlös laddning och är vattentålig via en IP68 Certifiering. Mobilen kan vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Det är en fördel med att ha en vattentålig smartphone eftersom det ger en extra säkerhet. Du kan till exempel använda din smartphone ute i regnet utan problem.
Batteriet är ett inbyggt sådant på 3600 mAh.
Hos Telefonshoppen kostar en Samsung Galaxy S7 Edge 5245 kr. Detta är ingen super billig mobiltelefon men man får nu mycket för pengarna när man köper en Samsung Galaxy S7 Edge. Det är klart att det finns billigare nya alternativ som till exempel OnePlus 5T som har bättre specifikationer och kostar strax under 5000 kr men om du verkligen gillar Samsungs mobiltelefoner är detta ett utmärkt köp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar