Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 13 mars 2018

Motorola Moto X5 skrotad?


Motorola Moto X4 var en fantastisk budgetmobil i mellansegmentet som erbjöd mycket valuta för pengarna. Tyvärr har uppföljaren enligt vissa trovärdiga rykten skrotats helt, den kommer med andra ord troligen aldrig någonsin släppas på marknaden. Detta trots att produkten i stort sett är färdig och var planerad att lanseras till våren 2018.
Lenovo ägda Motorola har sagt upp en stor mängd anställda på deras utvecklings avdelning i Chicago, enligt vissa uppgifter upp till femtio procent av arbesstyrkan.
Motorola behöver förenkla och effektivisera sin organisation för att få en förbättrad ekonomisk situation.
Motorola Moto X5 har samma typ av design som föregångaren på många punkter. Den har samma glas design med en ram av metall. Displayen skulle ha det nya bildförhållandet 18:9 och det innebar att fingeravtryckläsaren skulle flyttas till baksidan på grund av platsbrist i fronten.


Motorola Moto X5 skulle ha den nu så vanliga konstruktionen med plast, glas och metall. Det vill säga en ram av metall runt kanterna, baksida av plast men täckt av ett lager glas och en framsida täckt av glas.
Telefonen skulle precis som föregångaren Motorola Moto X4 ha en IP68 Certifiering och en USB Typ C port.
Mobiltelefonen är alltså vattentålig och kan vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Den har en LCD display på 5,9 tum med 1080×2160 pixlar med en pixeltäthet på 409 ppi (pixels per inch).
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon processor, oklart exakt vilken men möjligen en Snapdragon 636 processor på 1,8 GHz.
Den serien av processorer är relativt kraftfulla, batterisnåla och effektiva men utan att vara fullt lika kraftfulla som Snapdragon 800 serien.
Denna smartphone skulle ha haft både dubbla kameralinser på framsidan och baksidan. De främre på 16 Megapixlar och 8 Megapixlar och de bakre huvudkamerorna på 12 Megapixlar och 8 Megapixlar med autofokus och dubbel LED blixt.
Detta innebär att den här mobiltelefonen skulle ha blivit en helt unik smartphone med tanke på antalet kameralinser.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning.
Motorola Moto X5 kommer med operstivsystemet Android 8.0 Oreo när man packar upp den och det är en färsk version av systemet.
Tråkigt nog har Motorola efter att de köptes av Lenovo blivit betydligt sämre på att släppa uppdateringar av operstivsystemet som ju är ett nästan rent sådant. Det borde därför rimligtvis vara relativt enkelt att anpassa systemet och därmed fort kunna släppa uppgraderingar till mobiltelefonerna.
Jag personligen tycker om Motorola och deras produkter. Tråkigt nog är det inte många konsumenter som ser deras mobiler som ett alternativ när de letar efter en ny smartphone.
Allt fokus ligger vanligtvis på Samsung och iPhone så de flesta andra tillverkare får kämpa med försäljnings siffrorna. Fast deras mobiltelefoner ofta är minst lika bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar