Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 1 mars 2018

Nokia 8 Sirocco


Nokia 8 Sirocco kan anses vara en helt ny smartphone och inte en uppföljare till Nokia 8 (2017) på grund av den helt nya designen. Ramen runt kanterna består av rostfritt stål istället för aluminum och telefonen i övrigt är tillverkad av plast men med ett lager glas över. På framsidan är långsidorna krökta, på samma sätt som Samsung har gjort i flera år nu. Skillnaden här är att de krökta kanterna inte har någon funktion utan endast har en estetisk anledning till att finnas.
Ramen medför att mobiltelefonen känns mer premium än den annars hade gjort och samtidigt blir den lite tyngre. Vilket både är en fördel och en nackdel. En tyngre smartphone känns mer robust och välkonstruerad men den blir tung att ha i fickan.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtryckläsare.
Nokia 8 Sirocco har en IP67 Certifiering så den tål att vistas på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Den har en USB Typ C port i botten vilket är den ny standarden och något som alla toppmodeller med självaktning har.
Telefonen finns endast i svart.


Displayen är en AMOLED display på 5 5 tum med 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 534 ppi så displayen är oerhört skarp. Den har också en bra betraktningsvinkel och färgåtergivning.
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 5.
Eftersom detta är en helt ny flaggskepps mobil har den naturligtvis prestanda därefter.
Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,5 GHz och har ett RAM minne på 6 GB. Internminnet är på 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Du får alltså gott om plats i din mobiltelefon ifall du beställer denna mobil.
Det inbyggda batteriet är på 3260 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 4.0 och trådlös laddning.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och de två bakre huvudkamerorna är på 12 Megapixlar och har autofokus, 2×Optisk zoom, dubbla LED blixtar samt Carl Zeiss optik. Nokia fortsätter med sitt framgångsrika sammarbete med kameratillverkaren Carl Zeiss. Nu när allt färre privatpersoner köper vanliga kameror behöver kameratillverkare ändra inriktning och följa med tiderna för att överleva.
Det säger sig själv att dessa kameror håller en hög kvalitet och ger fantastiska bilder vid bra ljusförhållanden.
Operstivsystemet som kommer förinstallerat är Android 8.0 Oreo som är den allra senaste versionen av systemet och det är förstås en stor fördel att ha ett så färskt operstivsystem som möjligt installerat i sin mobiltelefon. Dessutom satsar HMD Global som tillverkare Nokia på att ha ett rent operstivsystem.
Nokia som en gång i tiden var en av världens största mobiltillverkare är numera betydligt mindre men de verkar bara växa för varje år som går. Att Nokia som företag fortfarande existerar är tyvärr fortfarande inte så känt hos den stora massan ännu. Yngre människor känner inte alls till märket och de som är lite äldre tror att tillverkaren inte existerar längre.
Synd för de får fram mycket bra produkter.1 kommentar:

  1. Thanks you for taking the time to publish this information very useful!

    Best Network Sim

    SvaraRadera