Nokia 8110 4G


Nokia 8110 är mobiltelefonen för nostalgiska personer som ägde en Nokia telefon när Nokia fortfarande var en av de största tillverkarna i världen.
Nokia 8110 är en lågbudgetmobil konstruerad av plast och har ett glidande lock som täcker knapparna på framsidan av mobilen. Hela chassit är böjt i längdriktningen på ett sätt som medför att luren får formen av en banan.
Denna telefon finns bara i färgerna svart eller gult.
Nokia 8110 är en enkel, bastelefon och hamnar långt ifrån dagens smartphones och därmed kan den endast duga som en extra mobiltelefon.
Den har dock några saker som du inte förväntar dig att hitta hos en mobil med en fysisk numerisk knappsats.


Den har Facebook, mail, Maps, Twitter och till och med Google Assistant. Detta är möjligt på grund av att den nya Nokia 8110 faktiskt är en 4G telefon.
Den har en minimal display på 2,4 tum med 240×320 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 167 ppi (pixels per inch). Displayen är av typen LCD och är knappt godkänd med blockiga ikoner och något för svag ljus styrka.
Operstivsystemet är något som kallas KaiOS så det är inte en Android mobiltelefon.
Telefonen har en dubbelkärnig Snapdragon 205 processor på 1,1 GHz samt ett Ram minne på 512 MB. Det inbyggda minnet är på 4 GB samt minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 64 GB.
Inte direkt topp prestanda med andra ord men då kostar denna mobil endast 960 kr och det är förstås ett pris alla konsumenter har råd med.
Den bakre huvudkameran är på 2 Megapixlar och har LED blixt men den saknar en främre kameralins.
Bilder tagna med en sådan kameralins blir naturligtvis inte alls av någon bra kvalitet, långt därifrån. Å andra sidan hade mobiltelefoner på den tid som den här typen av mobiltelefoner var moderna inte särskilt bra kameror. Utvecklingen har gått oerhört mycket framåt sedan dess och det är samtidigt lite av charmen med den här luren. Att få oss som var med att tänka tillbaka till början av mobilernas tidigare historia.
Det inbyggda batteriet är på 1500 mAh och det bör duga med tanke på den svaga prestandan hos mobiltelefonen.
Klart är att Nokia 8110 inte kommer att bli någon storsäljare och det var aldrig någonsin meningen heller utan den är främst tänkt att öka intresset för HMD Globals moderna smartphones. HMD Global är det finska företag som tillverkar och marknadsför dagens Nokia mobiltelefoner.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.