Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 19 april 2018

Honor 7A


Honor 7A är en mycket konkurrenskraftigt prissatt budgetmobil konstruerad av plast med en display med bildförhållandet 18:9.
Att Huawei har valt att även använda den typen av display design till deras billigare budgetmobil är förstås en fördel.
Honor 7A har definitivt inte någon unik design som gör att telefonen sticker ut i mängden men den är välkonstruerad och kan lätt misstas för en dyrare modell än den faktiskt är.
En bakre fingeravtryckläsare men inga dubbla bakre kameralinser hittas hos denna smartphone. Tyvärr har den inte USB Typ C port utan kommer med den gamla microUSB. Däremot är den en dual SIM mobil så du kan ha två olika SIM kort i mobiltelefonen samtidigt. Bra för dig som ofta reser mellan två olika länder eller dig som vill kunna använda samma mobiltelefon både privat och i jobbet.


Honor 7A har en åttakärnig Snapdragon 430 processor på 1,5 GHz vilket är en processor som sitter i billiga budgetmobiler.
Processorn är av den lite svagare sorten så den klarar hjälpligt lättare användning men är knappast lämplig för dig som gärna spelar mobil spel.
RAM minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Den framåtriktade kameran är på 8 Megapixlar och har LED blixt medans den bakre kameran är på 13 Megapixlar med autofokus och LED blixt.
Kamerorna är okej men hamnar långt ifrån de som sitter i dyrare mobiltelefoner. Du kan med lite tur få godtagbara bilder att lägga upp på sociala medier.
Den främre kameralinsen har funktionen Face Unlock som innebär att du kan låsa upp mobiltelefonen med ditt ansikte. En fantastisk funktion att se hos en budgetmobil som denna.
Displayen är en LCD display på 5,7 tum med 1440×720 pixlar och som sagt bildförhållandet 18:9 vilket innebär en mer smal och längre display som når långt ut på kanterna.
Honor 7A har ett lägre pris än Honor 7C som har lanserats samtidigt men den sistnämnda är samtidigt en bättre smartphone både när det gäller materialvalet och delvis specifikationerna.
I en kraftigt konkurrensutsat budgetmarknad med telefoner som Motorola Moto X4, Sony Xperia XA2 samt Honor 9 Lite kan den få det lite kämpigt. Dessa smartphones må kosta några hundralappar mer men har samtidigt bättre prestanda.
Priset är okänt men bör hamna under 2000 kr och för pengarna får du en helt okej mobil med prestanda som duger för dig som inte har allt för höga krav. Om du mest använder din smartphone för att ringa, skicka sms och surfa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar