Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 12 april 2018

LG G5 SE


LG G5 SE kostar 3996 kr hos Elgiganten och för pengarna får du en smartphone med en intressant, spännande design och bra specifikationer. Designmässigt ser den likadan ut som toppmodellen LG G5 men invändigt har den betydligt svagare prestanda så missta inte den här mobiltelefonen för att vara en vanlig LG G5 för då lär du bli besviken.
LG G5 SE är en budgetmobil i mellansegmentet från 2016 så det rör sig inte om en ny smartphone.
Den är konstruerad av metall men metallen är övermålad så mobilen känns ofta som att den är byggd av plast. När du är ute en kall dag så känns det att den är av metall eftersom den då känns lite kall i handen.
Telefonens kanter och hörn är avrundade så att mobiltelefonen ligger skönt i handen och samtidigt sluttar övre delen av fronten något men det är endast en estetisk detalj som inte har någon funktion.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtryckläsare. I underkant sitter en USB Typ C port. Baksidan har ett helt unikt utseende och det är en fördel eftersom luren därmed sticker ut i mängden av mobiltelefoner.
Den här mobiltelefonen är svår att få tag på så om du beställer den får du en unikt designad och ovanlig mobiltelefon och det är förstås alltid intressant.


Displayen är en LCD display på 5,3 tum med 1440×2560 pixlar så pixeltätheten landar därmed på hela 554 ppi (pixels per inch) så skärmen är otroligt skarp och har en bra färgåtergivning.
Detta är en Allways On Display som skyddas av Gorilla Glas 4. Du kan med andra ord se notifieringar på en i övrigt släckt display.
LG G5 SE har en åttakärnig Snapdragon 652 processor på 1,8 GHz och det är en processor som brukar sitta i lite bättre budgetmobiler. Den vanliga LG G5 har istället en mer kraftfull Snapdragon 820 processor.
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den har dubbla kameralinser på baksidan som är på 16 och 8 Megapixlar med laser autofokus ,optisk bildstabilisator samt LED blixt. Den ena kameralinsen tar vanliga färgbilder och den andra är en vidvinkel lins.
Batteriet är på 2800 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0. Batteriet är inte inbyggt utan går att byta ut genom att man lossar telefonens underkant från chassit.
Det är fullt möjligt att skaffa ett extra batteri så att du alltid har en smartphone med ett laddat batteri. Detta medför även att LG G5 SE har en längre livslängd på grund av att du när batteriet börjar bli dåligt kan skaffa ett helt nytt batteri. Möjligheten att själv enkelt byta batteri har nu för tiden nästan helt upphört i och med att majoriteten av alla mobiler som tillverkas har en unibody design. Det vill säga är konstruerade så att alla delar sitter ihop så att man inte kommer åt batteriet.
LG G5 SE är en spännande smartphone men den känns något för dyr eftersom det är en äldre modell med svagare prestanda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar