Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 10 april 2018

Månadens fynd (April 2018).


Motorola Moto X4 är en budgetmobil i mellansegmentet som har mycket att erbjuda och det till ett riktigt bra pris.
Nu för tiden behöver man inte ha en dyr flaggskepps mobil för att få en utmärkt all-round mobil som klarar av det mesta utan problem.
Motorola är en av de mobiltillverkare som är extremt duktiga på att ta fram väldigt prisvärda mobiltelefoner som står sig bra i konkurrensen.
Motorola Moto X4 är en ellegant mobil konstruerad av en kombination av metall, plast och glas likt majoriteten av dagens toppmodeller. Den har ett bakstycke täckt av ett lager glas och kanter av metall.
En design detalj som medför att telefonen sticker ut lite designmässigt är den stora runda kameran på baksidan. Detta medför helt enkelt att mobiltelefonen ser häftig ut.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare som kan göra mer än att endast låsa upp telefonen. Du kan om du vill ställa in så att du kan använda fingeravtryckläsaren istället för att ha knappar på displayen och detta styrs med svepningar över läsaren med ett finger. På detta sätt frigör du utrymme på skärmen.
I mobiltelefonens underkant sitter en USB Typ C port.


Displayen är en LCD display på 5,2 tum med 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 424 ppi (pixels per inch) och det är fullt tillräckligt för att ge en bra skärpa. Displayen skyddas av Gorilla Glas 3.
Motorola Moto X4 drivs av en åttakärnig Snapdragon 630 processor på 2,2 GHz och den sammarbetar med ett RAM minne på 4 GB. Det interna minnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Moto X4 har gott om plats och det är förstås en fördel.
De båda bakre kameralinserna är på 12 respektive 8 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Kameralinsen på 8 Megapixlar är en vidvinkel lins medans den andra är en vanlig kameralins.
Dessa två kameror kan ta fina bilder och har många intressanta funktioner som medför att dina bilder kan bli mer unika. Förutom vidvinkel bilder kan du ta bilder där bakgrunden är svartvit men objektet i fokus är i färg.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar och har LED blixt.
Batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning.
Operstivsystemet är Android 8.0 Oreo men det rör sig om en i det närmaste ren version nästan helt utan egna pålägg och detta medför att telefonen under en längre tidsperiod kan arbeta på bra utan en massa funktioner som bara tynger ned och saktar ned systemet. Ett rent operstivsystem innebär också att det blir lättare för tillverkaren att släppa uppdateringar av systemet till mobilen eftersom det inte finns så mycket att anpassa. Motorola har tidigare varit oerhört bra på att släppa nya versioner av operstivsystemet till sina smartphones men sedan Lenovo har köpt Motorola har det blivit betydligt sämre.
Denna smartphone har en IP67 Certifiering så den är vatten och dammtålig och klarar av att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Hos NetOnNet kostar den här mobiltelefonen 2490 kr och det är naturligtvis oerhört billigt med tanke på vad du får för pengarna. Tyvärr är den just nu slut i deras lager men den beräknas finnas åter i lager den 11 April.
Motorola Moto X4 finns i färgerna Sterling blue och Super black.
Den modell som är Sterling blue syns på bilderna i det här blogginlägget och som ni ser är den mer silverfärgad än blå. Telefonen blir lite blåaktig när du håller den i vissa vinklar ( skiftar färg beroende på hur ljuset reflekteras mot ytan).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar