Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 3 april 2018

Motorola Moto G5s Plus


Motorola Moto G5S Plus är en budgetmobil i mellansegmentet som kostar ett par hundralappar över 2000 kr men som ändå erbjuder mycket för pengarna. Du får en mobiltelefon konstruerad av högkvalitativ metall och med en fin design, fingeravtryckläsare och dubbla kameralinser.
Telefonen har avrundade hörn och kanter och i handen känns den som en flaggskepps mobil.
Motorola är väldigt duktiga på att ta fram billiga, prisvärda mobiltelefoner så det är synd att så få känner till denna tillverkare och deras produkter här i landet.
Personer i min bekantskaps krets vet inte ens att den här mobiltillverkaren existerar och det är förstås inte så konstigt eftersom allt fokus i media och i allmänhetens medvetande fokuserar på Apple och Samsung.
Om man tar reda på lite mer kan man lätt hitta minst lika bra mobiltelefoner från andra tillverkare och ofta till en billigare kostnad.


Motorola Moto G5S Plus har en LCD display på 5,5 tum med 1080×1920 pixlar så pixeltätheten blir 401 ppi (pixels per inch).
Displayen skyddas av Gorilla Glas 3.
Den här skärmstorleken gör luren lämplig som multimedia enhet och antalet pixlar är fullt tillräckligt för att få en bra upplevelse av streamad film eller YouTube videos.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare som låser upp telefonen relativt  snabbt.
Telefonen har ett RAM minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB men det finns en bättre modell med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Det råder med andra ord inte direkt brist på plats i denna smartphone.
Processorn som driver det hela är en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz. Denna processor är vanligt förekommande hos mobiltelefoner i mellansegmentet och det är en relativt kraftfull processor som också är effektiv.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den har LED blixt medans den har dubbla kameralinser på baksidan på 13 Megapixlar med autofokus och dubbel LED blixt. Den enda anledningen till de två bakre kameralinserna är att förbättra bildkvaliteten och för att ge möjligheten att ta bilder med suddig bakgrund och till exempel en person eller ett annat objekt i fokus. Då tycker jag själv att Motorola Moto X4 har ett betydligt intressanta upplägg med en vanlig kameralins och en vidvinkel lins.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning.
Operstivsystemet är Android 7.1.1 Nougat men det rör sig som vanligt om ett i det närmaste helt rent system vilket jag personligen tycker har många fördelar.
Systemet flyter på lättare när det inte finns en mängd funktioner som tynger ned och saktar ner processorn. Möjligheten till att få uppdateringar av operstivsystemet fort underlättas också men tyvärr har Motorola blivit sämre på att skicka ut snabba uppdateringar sedan Lenovo tog över märket. Det är faktiskt en aning underligt att det är på det sättet.
Motorola Moto G5S Plus är en mycket bra all-round mobil som passar dig som inte vill betala särskilt mycket för din smartphone men ändå få en ellegant design och tillräckligt bra prestanda.
De funktioner som finns är användbara och praktiska men utan att vara så många att telefonen arbetar långsamt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar