Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 9 april 2018

Nokia 7 Plus


Nokia 7 Plus är en välkonstruerad mobiltelefon vars kanter består av koppar, chassit av metall men baksidan har en keramisk färgbeläggning i sex lager. På baksidan sitter dubbla kameralinser och en fingeravtryckläsare men på fronten sitter en stor display på 6 tum som nästan täcker hela framsidan.
Detta är en dual Sim mobil så du kan sätta in två olika telefon nummer i telefonen och det medför att den blir lämplig som arbetsmobil. Du kan använda samma mobiltelefon både privat och i arbetet.
I underkant sitter en USB Typ C port och det är förstås något som man kan begära av en lite dyrare modern smartphone.
Nokia 7 Plus släpptes till försäljning i Mars 2018 så det är en alldeles ny smartphone.


Den har en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar och displayen har bildförhållandet 18:9. Pixeltätheten landar därmed på 403 ppi.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Minneskort plats finns så minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Nokia 7 Plus har en åttakärnig Snapdragon 660 processor på 2,2 GHz och detta är en relativt snabb och effektiv processor som ger en bra batteritid.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar med Carl Zeiss optik. De dubbla bakre kameralinserna är på 12 Megapixlar och har också Carl Zeiss optik vilket borgar för en bra hög kvalitet. De har EIS, autofokus, dubbla LED blixtar samt 2×Optisk Zoom.
Batteriet är på 3800 mAh och stödjer snabbladdning.
Operstivsystemet är Android 8.0 Oreo och det rör sig om en väldigt ren version av systemet så det är en stor fördel.
Många konsumenter har missat att Nokia fortfarande existerar och de tror helt enkelt att de har slutat att tillverka mobiltelefoner vilket alltså inte stämmer. Större delen av de få som faktiskt förstått att det fortfarande tillverkas Nokia telefoner tror att de endast tar fram enklare, gammaldags mobiltelefoner och det förhåller ju sig inte så heller utan det stora fokuset för HMD Global är smartphones. Det vill säga moderna mobiltelefoner med bra prestanda. Ytterligare ett missförstånd är att Nokias mobiltelefoner numera tillverkas av något kinesiskt företag. Det är faktiskt så att HMD Global är ett finskt företag som har många anställda från det gamla Nokia.
En Nokia 7 Plus kostar runt 4000 kr och när du beställer en får du en unik smartphone som inte många har och det är enligt mig betydligt mer intressant än att bara härma alla andra och välja en mobiltelefon från Apple eller Samsung.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar