Sony Xperia XA2


Sony Xperia XA2 är en budgetmobil i mellansegmentet som kostar 3490 kr hos Elgiganten just nu.
Den har en lite nyare design än tidigare mobiltelefoner från Sony och har åtminstone delvis gått ifrån den vanliga rektangulära designen. Kanterna och hörnen är mer avrundade och dessa kanter består av metall medans resten av chassit är av plast. På baksidan sitter en ensam kameralins och en fingeravtryckläsare.
Sony Xperia XA2 har en i mitt tycke fin design som samtidigt är lite unik vilket är bra.
Mobilen ligger naturligt i handen eftersom kurvorna följer handflatans form.
I botten av luren hittar du en USB Typ C port.
Nu för tiden kan man få en väldigt bra, lite billigare smartphone som klarar av det mesta utan problem. Man måste alltså inte beställa en dyr flaggskepps mobil för att få en bra upplevelse och Sony Xperia XA2 är ett bra exempel på en sådan smartphone.


Sony Xperia XA2 har en LCD display på 5,2 tum med 1080×1920 pixlar.
En helt okej display med tillräckligt med skärpa och en bra färgåtergivning som
skyddas av Gorilla Glas 4.
Sony är väldigt bra på att ha en färsk version av operstivsystemet i sina mobiltelefoner och detta är inget undantag. Sony Xperia XA2 kommer med Android 8.0 Oreo.
Att ha en så färsk version av systemet som möjligt är alltid en fördel för då får man nya funktioner och förbättringar som ger en bättre upplevelse av sin mobiltelefon.
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och det är enkelt att utöka minneskapaciteten med hjälp av ett minneskort på upp till 256 GB.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 630 processor på 2,2 GHz. Processorn är relativt kraftfull och snabb men utan att hamna på samma nivå som till exempel en Snapdragon 845 processor som ju sitter i många toppmodeller. Denna processor är även effektiv och ger en förbättrad batteritid.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den bakre kameran är på 23 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Dessa kameror är godkända men utan att nå upp till toppkvalitet men det kan man knappast räkna med att få i lite billigare smartphones som denna.
Sony Xperia XA2 är en telefon med bra prestanda, bra batteritid och en ganska ellegant design och det medför att den är ett bra köp för de allra flesta konsumenter. Helst med tanke på att den kostar mindre än hälften av vad en flaggskepps mobil kostar och ändå hamnar man nära prestanda mässigt.
Sony är tyvärr en av många tillverkare som kämpar med försäljnings siffrorna på en marknad som domineras av Apple och Samsung. Många missar helt enkelt deras mobiltelefoner.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.