Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 17 april 2018

Sony Xperia XZ2 Premium


Sony Xperia XZ2 Premium har presenterats och det rör sig om en flaggskepps mobil från Sony och inte vilken flaggskepps mobil som helst utan den mest påkostade av denna tillverkares senaste mobiltelefoner.
Baksidan är avrundad på ett sätt som medför att telefonen ligger skönt i handen. Själva mobilen är välbyggd och har den nya Sony designen och har alltså börjat röra sig bort från den rektangulära design som Sony har använt i många år. Jag har alltid tyckt om Sony's design men det blir tråkigt när alla modeller från billiga budgetmobiler till dyra toppmodeller delar design och endast materialvalet skiljer dem åt.
Efter så många år med en liknande design känns detta som en uppfriskande design som gör de senaste lurarna lite mer spännande.
Xperia XZ2 Premium har en bakre fingeravtryckläsare och USB Typ C port i botten av luren samtidigt som den är vattentålig genom en IP-68 Certifiering.
Mobiltelefonen har med andra ord allt som krävs av en dyr flaggskepps mobil 2018.Sony Xperia XZ2 Premium har en LCD display på 5,8 tum med 3840×2160 pixlar vilken skyddas av Gorilla Glas 5.
Displayen är en 4K display av oerhört hög kvalitet som imponerar på de flesta. Pixeltätheten landar på otroliga 780 ppi (pixels per inch) så den är skarp och tydlig.
Mobiltelefonen har en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,7 GHz samt ett Ram minne på 6 GB. Det invändiga minnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 400 GB. Det finns gott om plats för bilder, applikationer och andra filer du kan tänkas spara i din smartphone och det är förstås en stor fördel som de flesta dyrare mobiltelefoner har gemensamt med varandra.
Det finns dubbla bakre kameralinser varav den ena är en svartvit lins och den andra är en vanlig kameralins. Dessa två kameror sammarbetar för att ge skarpare bilder och mer detaljrikedom. De ska även ge bättre bilder i mörkare miljöer.
En är på 19 Megapixlar och den andra är på 12 Megapixlar och har EIS, laser autofokus och LED blixt.
Den främre kameralinsen är på 13 Megapixlar och har EIS.
Sony Xperia XZ2 Premium har stereo högtalare med 24 bitars Audio på 192kHz med ett utmärkt ljud.
En superskarp skärm i kombination med ett fantastiskt ljud och ett stort batteri gör att telefonen blir en utmärkt multimedia enhet.
Det inbyggda batteriet är på 3540 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
En Sony Xperia XZ2 Premium kommer inte direkt vara billig utan man får naturligtvis betala för att få den absoluta topp prestanda man får när man beställer en Sony Xperia XZ2 Premium.
Priset är fortfarande okänt men räkna kallt med att betala en rejäl slant.
Sony tillverkar väldigt bra smartphones som håller en hög lägstanivå men som tyvärr inte alls säljer så bra som de borde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar