Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 15 maj 2018

Asus Zenfone 5


Asus Zenfone 5 är en fint designad mobiltelefon med en display som dominerar nästan hela fronten. Både framsidan och baksidan täcks av ett lager glas och följer alltså den rådande design trenden. Kanterna består av metall.
När man tittar på mobilen från framsidan påminner den en aning om en iPhone X och det är ingen nackdel.
På baksidan sitter en dubbla kameralinser och en fingeravtryckläsare. Telefonen yr ganska tunn och ellegant.
Detta är en budgetmobil i mellansegmentet och därför saknar den trådlös laddning och vattentålighet. För att hålla nere priset på sina produkter behöver tillverkare kompromissa med prestandan och det har skett också här.
Asus är inte kända för sina smartphones här i Sverige och det är förstås synd eftersom deras mobiltelefoner är ett billigare alternativ till de mer etablerade tillverkarna.Asus Zenfone 5 har en LCD display på 6,2 tum med 1080×2246 pixlar. Den stora skärmen medför att telefonen blir en utmärkt multimedia enhet lämpad för filmkonsumtion och spelande. Om du brukar använda din smartphone för att titta på streamad film, YouTube och spela mobil spel är det betydligt mer njutningsfullt med en stor display än en liten sådan.
Telefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 636 processor på 1,8  GHz och har ett RAM minne på 6 GB. Internminnet är på 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 200 GB.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och har autofokus samt är en vidvinkel lins. Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har dubbel LED blixt.
Kamerorna ger helt okej bilder vid bra ljusförhållanden. Få mobiltelefoner har kameror som lyckas ge fantastiska bilder i mörkare miljöer och det gäller även toppmodellernas kameralinser.
En Asus Zenfone 5 har ett rekomenderat pris på 4500 kr och det är naturligtvis en aning för dyrt eftersom du om du letar kan hitta en likvärdiga smartphone till en billigare kostnad. Du kan till exempel få en Motorola Moto X4 för 2490 kr, en mobiltelefon med en premium design som dessutom är vattentålig vilket Asus Zenfone 5 inte är.
Sedan existerar också flaggskepps mobilen Asus Zenfone Z5 som med andra ord har bättre specifikationer och endast kostar 400 kr mer än Asus Zenfone 5.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar