Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 22 maj 2018

Lenovo 5S


Lenovo 5S är en ny smartphone i mellansegmentet som har en stor display med det nu så populära bildförhållandet 18:9 och ett chassi av metall. Hörnen och kanterna är avrundade så mobiltelefonen känns skön att hålla i handen. Designen påminner en hel del om OnePlus 5T men det är förstås ingen nackdel att låna design från en annan mobil om den har en fin, ellegant design. Denna smartphone saknar trådlös laddning på grund av att den är byggd av metall, mobiltelefoner av metall klarar nämligen inte av trådlös laddning eftersom chassit inte kan släppa igenom ström. Likt majoriteten av budgetmobiler är den inte vattentålig.
Lenovo är en mobiltelefon tillverkare som tyvärr inte är så känd här i Sverige men det kanske blir ändring på det med tiden. De är mer kända för sina surfplattor än sina smartphones.
I mobiltelefonens underkant sitter en USB Typ C port vilket är den nya standarden för laddnings kablar.


Lenovo 5S har en LCD display på 5,7 tum med 1080×2160 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 424 ppi (pixels per inch).
Displayen är tillräckligt skarp och har en bra färgåtergivning.
Den har en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz under chassit samt ett Ram minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB. Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 eller hela 128 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på 128 GB.
Lenovo 5S har med andra ord gott om plats och det är naturligtvis utmärkt eftersom de flesta behåller sin mobiltelefon i ett par år innan det är dags att byta ut den. Med ett för litet internminne fylls telefonen upp allt för fort och det leder till att den blir seg och vissa funktioner slutar fungera optimalt med tiden.
Telefonen har en främre kameralins på 16 Megapixlar och dubbla bakre kameralinser på 13 Megapixlar med autofokus och dubbel LED blixt.
En bit under kameralinserna sitter en fingeravtryckläsare.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och det är en något för liten batteristorlek med tanke på displaystorleken.
Operstivsystemet som kommer förinstallerat är Android 8.0 Oreo men med Lenovos egna skinn. Lenovo som numera också äger Motorola har inte en ren version av Android i sina mobiltelefoner med det egna märket Lenovo utan det är förbehållet Motorolas sortiment.
Lenovo 5S är en utmärkt all-round mobil för dig som inte måste ha en toppmodell för att bli nöjd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar