LG G6 Silver Edition

LG G6 är en välkonstruerad smartphone med en ellegant design och topp prestanda från 2017.
På framsidan sitter en stor display med bildförhållandet 18:9 vilket innebär att skärmen når långt ut på kanterna i alla riktningar. Telefonen är byggd av en kombination av plast, metall och glas med kanter av metall och en baksida av plast som har täckts av ett lager glas. Baksidan är helt plan utan kameralinser som sticker ut från chassit. Mobiltelefonens hörn är avrundade men kanterna är plana.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtryckläsare av hög kvalitet.
I mobiltelefonens underkant finner du en högtalare, en USB Typ C port samt ett hörlursuttag.
LG G6 har en tjocklek på 7,9 mm.
Denna smartphone har både en IP68 Certifiering och en MIL-STD-810G så den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till trettio minuter samtidigt som den tål lite hårdare behandling. Tank dock på att LG G6 inte riktigt är lämpad som en arbeta telefon åt en byggarbetare som arbetar i mer krävande miljöer. Den kan kan klara att tappas på ett golv och tål mer än vanliga mobiltelefoner.


Displayen är en LCD display på 5,7 tum med 1440×2880 pixlar så pixeltätheten landar därmed på hela 564 ppi (pixels per inch).
Det är en Always On Display som skyddas av Gorilla Glas 3.
Med en Always On Display kan du se notofikationer och vem som ringer på en i övrigt släckt display.
Displayen är väldigt bra med utmärkt skärpa och färgåtergivning.
Telefonen har en fyrkärnig Snapdragon 821 processor på 2,35 GHz samt ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på 32, 64 eller 128 GB beroende på vilken variant av mobilen du beställer. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 400 GB.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 13 Megapixlar med optisk bildstabilisator, autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameralinsen är sådär och ger något korniga bilder med sämre detaljrikedom. De båda bakre kameralinserna ger däremot fantastiska bilder och en av dessa kameralinser är en vidvinkel lins.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.  Batteriet laddas femtio procent fullt på trettio minuter.
Operstivsystemet som kommer förinstallerat är Android 7.0 Nougat men är uppgraderingsbar till Android 8.0 Oreo.
Priset på en LG G6 med ett inbyggt minne på 32 GB ligger på 3990 kr och det är förstås ett bra pris eftersom du får flaggskepps prestanda för pengarna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.