Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 29 maj 2018

LG Q7


LG G7 Thinq presenterades nyligen men nu har LG presenterat LG Q7 som är en budgetmobil i mellansegmentet som är lik flaggskepps mobilen rent designmässigt. Den har ett liknande chassi samt har likt denna en stor display som täcker största delen av fronten.
Telefonen har en IP68 Certifiering så den är vattentålig och klarar av att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter och det är förstås bra att ha lite extra skydd mot väta.
Denna smartphone har en bakre fingeravtryckläsare och USB Typ C port i botten av luren.
LG Q7 kommer till en början att släppas till försäljning i Europa och Asien.
Det är inte känt ifall den kommer att säljas officiellt här i Sverige men marknaden för budgetmobiler i mellansegmentet är inte så stor här. De flesta verkar välja en toppmodell eller möjligen en billigare budgetmobil.


Displayen är en LCD display på 5,5 tum med 1080×2160 pixlar och den har bildförhållandet 18:9.
Denna typ av display medför att mobiltelefonen blir en utmärkt multimedia enhet lämpad för filmkonsumtion och spelande.
Displayen är skarp med bra färgåtergivning och helt okej betraktningsvinkel.
LG Q7 har ett RAM minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB samtidigt som minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 400 GB.
Exakt vilken processor som sitter under chassit är fortfarande okänt men den är enligt vissa uppgifter åttakärnig och är på 1,5 GHz. Klart är däreomt att det knappast rör sig om en topp processor eftersom LG Q7 är en budgetmobil.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den har dubbla bakre kameralinser på 16 respektive 13 Megapixlar med autofokus och LED blixt.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning.
Operstivsystemet är Android 8.0 Oreo men med LGs egna skinn. Mobiltelefoner från LG har aldrig någonsin en helt ren version av systemet vilket jag personligen föredrar. Ett rent operstivsystem innebär att mobiltelefonens system flyter på lättare under längre tid eftersom det inte finns en mängd funktioner som tynger ned det hela. Möjligheten att få snabba uppgraderingar av operstivsystemet ökar också.
När man köper eller beställer en smartphone i mellansegmentet, speciellt i övre mellansegmentet får man prestanda och funktioner som ligger ganska nära toppmodellernas men utan att kosta fullt så mycket. Man måste alltså inte ha en dyr toppmodell för att få en bra all-round mobil. Vad som avgör vilken mobil som passar just dig är hur du brukar använda din smartphone och vilka funktioner och specifikationer som är viktigast för dig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar