Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 2 maj 2018

Motorola Moto E5 Play


Motorola Moto E5 Play som är den allra billigaste mobiltelefonen från Motorola i år har en design som tydligt visar att det rör sig om en budgetmobil. Telefonen är konstruerad av plast och har en enkel design. Telefonen har avrundade hörn och kanter vilket ger en bra känsla när man håller telefonen i handen.
Trots sitt låga pris har telefonen en fingeravtryckläsare och den sitter på mobilens baksida.
En stor cirkulär kameramodul sitter långt upp på baksidan och en bit under denna finner du Motorolas logga med inbyggd fingeravtryckläsare.
Displayen har det vanliga bildförhållandet 16:9 samt saknar den mer moderna USB Typ C porten. Istället har den den äldre microUSB porten.


Motorola Moto E5 Play har en LCD display på 5,2 tum med 720×1280 pixlar så pixeltätheten blir på 282 ppi (pixels per inch). Displayen är inte den skarpaste där ute och betraktningsvinkeln är inte den bästa om du befinner dig ute en solig sommardag men den kan duga om du inte har allt för höga krav.
Om du ändå mest använder din mobiltelefon för att ringa samtal och surfa lite lätt blir displayens kvalitet inte riktigt lika viktig som om du vill använda din smartphone för att titta på streamad film eller spela spel och den här luren är inte en lämplig mobiltelefon för sådant.
RAM minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på 128 GB.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 427 processor på 1,4 GHz och detta är en typ av processor som brukar sitta i billigare budgetmobiler.
Den här mobiltelefonen är knappast något kraftmonster så den passar definitivt inte dig som gärna vill använda din smartphone för att spela tekniskt avancerade spel.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre kameran är på 8 Megapixlar med autofokus och LED blixt.
Kamerorna är okej men det är förstås inte de bästa på marknaden med tanke på mobilens prissättning.
Den har ett relativt liter batteri på 2800 mAh som går att byta ut eftersom bakstycket går att ta loss och batteriet inte är fastmonterat.
Möjligheten att skaffa ett extra batteri för att enkelt kunna byta ut ett tomt batteri till ett helt fullt sådant är förstås oerhört praktiskt och något som numera tyvärr har blivit ganska ovanligt förekommande.
Operstivsystemet är Android 8.0 Oreo och ett i det närmaste helt ren version av systemet vilket är en stor fördel.
Om du letar efter en super billig budgetmobil som klarar av lättare användning och har ett par eftertraktade funktioner som ett utbytbart batteri och hörlursuttag kan denna smartphone vara ett bra alternativ.
Priset är okänt för tillfället men det är klart att den är den allra billigaste mobiltelefonen i Motorolas sortiment.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar