Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 1 maj 2018

Motorola Moto E5


Motorola Moto E5 har en enkel design som knappast sticker ut i mängden men det rör sig om en väldigt billing smartphone med godkänd prestanda som duger för dig som inte vill spendera mycket pengar på din mobiltelefon.
I fronten sitter en display med bildförhållandet 18:9 och på baksidan sitter en unikt designad rund kameramodul, en bit längre ned sitter en bakre fingeravtryckläsare. Det är imponerande att en så här pass billing smartphone har ett chassi av metall istället för plast som man förväntar sig hos mobiler i den här prisklassen.
Motorola Moto E5 saknar den moderna USB Typ C port och har istället den gamla microUSB porten samtidigt har den inte heller något hörlursuttag.
Hörn och kanter är avrundade vilket ger en skön känsla när man håller telefonen i handen.
Motorola som numera ägs av kinesiska Lenovo är väldigt duktiga på att ta fram bra prisvärda mobiltelefoner som håller en utmärkt byggkvalitet och godkända specifikationer.
Tråkigt nog är det inte så många i Sverige som känner till att denna tillverkare existerar så deras produkter säljer inte så bra som de borde.


Telefonen har en LCD display på 5,7 tum med 720×1440 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 282 ppi (pixels per inch).
Detta är en okej display men den ligger långt ifrån de som sitter på betydligt mer påkostade mobiltelefoner.
Den har ett RAM minne på 2 GB och ett inbyggt minne på 16 GB som går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Det låga internminnet är nog Motorola Moto E5s största nackdel. Internminnet är på gränsen till för litet och kommer att fyllas upp relativt fort. Du kan inte installera särskilt många applikationer och uppgdateringar av appar och själva systemet medför att telefonen till slut blir långsammare. Det är alltid bättre att skaffa en smartphone med mer utrymme. Dessutom förbrukas alltid en del av minneskapaciteten redan innan man ens har packat upp sin nya mobil.
Som vanligt med mobiltelefoner från Motorola är operstivsystemet i det närmaste rent och det är förstås en fördel. Den kommer med system version Android 8.0 Oreo. Ett rent system innebär att allt hålls enkelt och rent utan onödiga funktioner och förinstallerade applikationer som bara tar upp plats och tynger ned systemet.
Mobiltelefonen drivs av en fyrkärnig Snapdragon 425 processor på 1,4 GHz och detta är en typ av svagare processorer som brukar sitta i billigare budgetmobiler. Den här mobiltelefonen passar med andra ord inte direkt dig som mest använder din mobiltelefon för att spela tekniskt avancerade spel men om du mest använder din smartphone för att ringa samtal och surfa lite lätt duger den.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och har LED blixt medans den bakre kameralinsen är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Naturligtvis är dessa kameror inte av den allra bästa kvaliteten där ute. Inte med det du betalar för att köpa den här luren men den kan ta bilder som duger för att lägga upp på sociala medier.
Alla vill ju ha en bra batteritid och Moto E5 har ett stort 4000 mAh batteri att jämföra med de flesta andra mobiltelefonerna som vanligtvis har batterier på 3000 mAh eller till och med mindre än så.
Priset för en Motorola Moto E5 är ännu okänt men med tanke på att den bättre plusmodellen kommer ha ett pris runt 1800 kr kommer Moto E5 kosta några hundralappar mindre. Ett troligt pris ligger då runt 1500 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar