Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 17 maj 2018

OnePlus 6


OnePlus 6 är en purfärsk flaggskepps mobil med prestanda därefter.
Den har den nu så populära designen med en stor display som når långt ut på kanterna, kanter av metall och byggd av plast som täckt av ett lager glas. Den håller en hög byggkvalitet. Fingeravtryckläsaren sitter på mobilens baksida tillsammans med dubbla bakre kameralinser.
OnePlus 6 har nu en flärp i toppen över displayen och där sitter olika sensorer samt den främre kameralinsen.
Mobiltelefonen saknar trådlös laddning och vattentålighet för att på det sättet pressa priset för telefonen.
OnePlus är kända för att ta fram smartphones som erbjuder mycket för pengarna. Men tråkigt nog är denna tillverkare inte så känd här i Sverige.


OnePlus 6 har en AMOLED display på 6,3 tum med 1080×2280 pixlar så pixeltätheten blir på 402 ppi (pixels per inch). Bildförhållandet är 18:9 vilket är en rådande trend när det gäller designen.
En stor skarp display ger en smartphone som är lämplig som multimedia enhet.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz samt har ett RAM minne på 6 GB. Internminnet är på 64 GB men minneskapaciteten går inte att utöka med ett MicroSd kort. Det existerar även varianter med ett inbyggt minne på 128 GB eller 256 GB och hos dessa modeller är RAM minnet hela 8 GB.
Operstivsystemet är Android 8.1 Oreo men med OnePlus egna skinn Oxygen OS. Oxygen OS är ett väldigt anpassningsbart skinn och det är förstås en fördel. Du kan därmed ställa in så att det passar dit tycke och smak.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar med EIS medans de båda bakre kameralinserna är på 16 respektive 20 Megapixlar och har autofokus, EIS och dubbel LED blixt.
Samtliga kameror håller en hög kvalitet men utan att vara de bästa på marknaden.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning via Dash Charge som är OnePlus egna snabbladdnings system.
Nackdelen är att endast den medföljande laddaren fungerar med mobilen och det medför att du inte kan köpa en extra snabbladdare från någon annan tillverkare än just OnePlus. Det går dock utmärkt att ladda telefonens batteri med en vanlig laddare.
OnePlus 6 finns i färgerna Midnight black, Mirror black eller Silk white. Den förstnämnda har en matt svart färg och den andra svarta har en yta som reflekterar ljuset på ett fint sätt.
Denna smartphone har ett pris från 5300 kr och det är ett bra pris med tanke på att du får både topp prestanda, funktioner och design. Nu för tiden kan du köpa mobiltelefonen från till exempel Telia och Halebop och det är förstås bra att man slipper importera telefonen ifall man vill ha en.
Det är dock synd att OnePlus med varje ny modell höjer priset på sin produkt så prisskillnaden minskar stadigt och mobiltelefonen blir helt enkelt en sämre deal .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar