Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 8 maj 2018

Samsung Galaxy A6 Plus


Samsung Galaxy A6 Plus (2018) är en kommande budgetmobil i mellansegmentet som släpps till försäljning nu i Maj. Den är konstruerad av metall och har en stor display med bildförhållandet 18:5.
En Plus modell brukar innebära en större mobiltelefon med bättre prestanda än standard modellen och så är också fallet här.
Den har USB Typ C port, hörlursuttag och en fingeravtryckläsare som sitter på mobilens baksida.
Just hörlursuttag är något som har börjat försvinna mer och mer så det är fördelaktigt att den här mobiltelefonen fortfarande har kvar den funktionen. Du får då mer valmöjligheter när det gäller vilken typ av hörlurar du vill använda. Bluetooth hörlurar eller vanliga, gammaldags hörlurar.Samsung Galaxy A6 Plus (2018) har en AMOLED display på 6 tum med 1080×2220 pixlar så pixeltätheten blir 411 ppi (pixels per inch). Displayen är alltså skarp och den har även en utmärkt färgåtergivning och betraktningsvinkel.
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB med möjligheten att utöka minneskapaciteten med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Det existerar också en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB. Det finns med andra ord tillräckligt med plats i denna smartphone.
Få saker är väl mer irriterande än när man har en mobiltelefon med för litet internminne eftersom den därmed fort blir långsam och många funktioner helt enkelt upphör att fungera optimalt.
Telefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 450 processor på 1,8 GHz och detta är en typ av svagare processor som brukar sitta i billigare budgetmobiler. Samsung Galaxy A6 Plus är därmed inte riktigt lämplig för dig som brukar använda din smartphone för att spela tekniskt avancerade spel som behöver mycket kraft för att orka driva spelen.
Om du mest ringer samtal och surfar lite Dr och då duger den. Det är alltid ditt användarmönster som avör vilken mobil som passar just dig.
De dubbla kameralinserna på baksidan är på 16 respektive 5 Megapixlar med autofokus och LED blixt medans den främre kameralinsen är på hela 24 Megapixlar med LED blixt.
Dessa kameror kan ge bra bilder vid bra ljusförhållanden men håller inte den allra högsta kvaliteten där ute.
Det inbyggda batteriet är på 3500 mAh.
Operstivsystemet är Android 8.0 Oreo vilket är en färsk version av systemet och det är förstås alltid en fördel att ha en så färsk version som möjligt i sin mobiltelefon.
En Samsung Galaxy A6 Plus kommer att säljas för 3990 kr och det medför att den känns för dyr. Du kan hitta mobiltelefoner med ungefär samma prissättning men med mer kraftfull processor.
Du kan till exempel få en OnePlus 5T för samma kostnad och den har topp specifikationer. En LG G6 och en Sony Xperia XA2 ligger också de lika rent prismässigt och även de har betydligt bättre prestanda än Samsung Galaxy A6 Plus.
Det blir tydligt att du betalar extra på grund av märket och om du väljer en annan telefon i samma prisklass får du mer prestanda för pengarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar