Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 31 maj 2018

Sony Xperia XA2


Sony Xperia XA2 är en budgetmobil i mellansegmentet som har en läcker, ellegant design och samtidigt är välkonstruerad. Ramen runt mobilens kanter består av metall men baksidan är av plast. Kanterna och baksidan yta är lätt avrundad vilket ger en skön känsla i handen. På baksidan sitter en ensam kameralins och en fingeravtryckläsare och mobilen har även ett hörlursuttag och en USB Typ C port.
Att Sony Xperia XA2 har en rejäl tyngd medför att telefonen känns mer premium och det är naturligtvis en fördel. Sony Xperia XA2 väger 171 gram.
Mobilen har en tjocklek på 9,7 mm och det beror på att man har monterat in ett stort batteri vilket ger fördelen att batteritiden påverkas i positiv riktning. För mig personligen är det bättre att ha en smartphone med ett större batteri än en tunn telefon med ett litet batteri som därmed behöver laddas ofta.
Mobiltelefonen ser betydligt bättre ut i verkligheten än den gör på bild så det vore bra om du tittade på den i en mobil butik innan du bestämmer dig.
Det är oftast bäst att känna på en smartphone innan man bestämmer sig för ett köp.


Displayen är en LCD display på 5,2 tum med  1080×1920 pixlar och den har bildförhållandet 16:9 och inte det nu så populära bildförhållandet 18:9
Displayen är tillräckligt skarp och färgåtergivningen är utmärkt och detta går till och med att ställa in i olika lägen i telefonens inställningar.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den ensamma bakre huvudkameran är på hela 23 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Kamerorna är bättre än de som sitter i mobiltelefoner i samma prisklass.
Batteriet är på 3300 mAh och har inga problem att klara av en dag på en laddning.
Batteriet har snabbladdning via Quick Charge 3.0 men du får ingen snabbladdare med mobilen så den måste du köpa separat.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 630 processor på 2,2  GHz samt ett RAM minne på 3 GB. Det inbyggda minnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Om man vill ha ett extra Sim kort i mobiltelefonen istället går det utmärkt så du kan använda mobilen både privat och i arbetet.
Operstivsystemet som kommer förinstallerat är Android 8.0 Oreo som är en färsk version av systemet.
Ett rekomenderat pris ligger på 3490 kr men Elgiganten kör en kampanj just nu och där kostar den istället endast 2490 kr. Det är ett fantastiskt pris med tanke på vad du får för pengarna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar