Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 11 maj 2018

Xiaomi Mi 6X


Xiaomi Mi 6X har en tunn, elegant design med samma typ av design som föregångaren när det gäller baksidan men fronten har nu en display med bildförhållandet 18:9 vilket är en modernare konstruktion.
Chassit består av metall och mobiltelefonen har en tjocklek på 7,3 mm och hörn och kanter är avrundade så det är en smartphone med en fin design som tilltalar konsumenterna.
Telefonen saknar tyvärr ett hörlursuttag men har funktionen Face Unlock, bakre fingeravtryckläsare samt en USB Typ C port.
Xiaomi säljer inte särskilt många modeller officiellt här i Sverige men vissa mobiltelefoner säljs av NetOnNet och Mi Store.
Xiaomi Mi 6X i vissa marknaden känd som Xiaomi Mi A2 kostar runt 250 Euro vilket direktöversatt motsvarar ungefär 2800 kr.
Om du importerar den blir den ändå dyrare på grund av den svenska momsen och importavgifter.


Displayen är en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar. Displayen som skyddas av Gorilla Glas 4 har en bra färgåtergivning och utmärkt skärpa. Den stora skärmen medför att denna smartphone blir en fantastisk multimedia enhet lämpad för filmkonsumtion och spelande.
Ingendera av dessa blir särskilt njutningsfullt på en liten display.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB men det finns en bättre, dyrare variant med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Mobilen saknar plats för minneskort men med så pass mycket inbyggt minne är det knappast nödvändigt att ha ett MicroSd kort.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 660 processor på 2,2 GHz och detta är en typ av processor som brukar sitta i billigare budgetmobiler i mellansegmentet som den här. Den är effektiv och relativt kraftfull men utan att hamna på samma nivå som de processorer som sitter i toppmodellerna.
Den framåtriktade kameran är på hela 20 Megapixlar och de dubbla kameralinserna på baksidan är på 12 respektive 20 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Det inbyggda batteriet är på 3010 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
Operstivsystemet är Android 8.1 Oreo med Xiaomis egna skinn MIUI 9.5. De allra flesta mobiler där ute kommer med tillverkarens egna tillägg så kallade skinn och vissa hamnar långt ifrån ett rent operstivsystem medans andras skinn hamnar väldigt nära.
Xiaomis skinn är hårt anpassat vilket är bra att känna till innan man beställer en smartphone från den tillverkaren.
Xiaomi är en mobiltillverkare som fortfarande är relativt okänd här i landet och orsaken är troligen att konsumenter endast känner till de mobiltelefoner som marknadsförs mycket i media och det gör ju inte Xiaomi eftersom deras produkter inte säljs här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar