Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 14 maj 2018

Xiaomi Mi Mix 2


Xiaomi Mi Mix 2 har blivit betydligt mer intressant för svenska konsumenter nu när den har börjat att säljas officiellt här i landet. Därmed slipper man import avgifter och det blir enklare och kan kännas säkrare att beställa en från en svensk butik.
Mobiltelefonen har en mer premium design än de flesta andra mobiltelefonerna där ute och det beror mest på materialvalet som är keramik. Kanterna på telefonen är av metall och baksidan är byggd av ett keramiskt material. På baksidan sitter en ensam kameralins och en fingeravtryckläsare. Telefonen har en rektangulär design men hörnen och kanterna är lätt avrundad.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port men hörlursuttag saknas.Displayen har bildförhållandet 18:9 precis som föregångaren Xiaomi Mi Mix som faktiskt var den smartphone som startade trenden med den typen av displayer. Displayen är en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten landar på 403 ppi (pixels per inch).
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 4.
Eftersom detta är en toppmodell från 2017 har den naturligtvis en av det årets topp processorer nämligen en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,5 GHz.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 GB och det finns ingen plast för ett minneskort. Det finns en mängd olika varianter av den här mobiltelefonen men detta är den minneskapacitet som standard modellen har. Det existerar även modellerna med 128 eller hela 256 GB inbyggt minne och den allra bästa versionen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och sitter ovanligt nog i nedre delen av mobilen och det beror på att man har minskat kanten i överkant för att displayen ska nå långt upp. När du vill ta selfies måste du vända mobiltelefonen upp och ned.
Det innebär oftast inte något större problem men är viktigt att känna till innan man beställer denna smartphone.
Den ensamma bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, ois och dubbel LED blixt.
Bakre kameran håller en bra kvalitet och ger bra bilder vid bra ljusförhållanden.
Det inbyggda batteriet är på 3400 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
Det operstivsystemet som kommer förinstallerat är Android 7.1 Nougat men med Xiaomis egna skinn MIUI. Systemet är långt ifrån ett rent sådant och det är en nackdel för en del konsumenter.
Hos NetOnNet kostar mobiltelefonen 4490 kr och det är priset som gäller för standard modellen. Svenska Mi Store har den i lager också men där kostar den 4990 kr.
Om du bestämmer dig för att investera i en Xiaomi Mi Mix 2 får du en mer premium smartphone med topp prestanda och som samtidigt är rätt så unik. Det är få i Sverige som äger ett exemplar och det gör luren oerhört intressant.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar