Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 11 juni 2018

Blackberry Key 2


Blackberry Key 2 har presenterats och det är en budgetmobil i mellansegmentet med en fysisk QWERTY keyboard. Detta är något ovanligt förekommande numera men var betydligt mer vanligt hos mobiler för många år sedan. Fingeravtryckläsaren sitter i mellanslags tangenten och alla bokstavsknappar på tangentbordet kan programeras till att bli genvägar till iliko appar och funktioner i telefonen. Du kan till exempel trycka ned bokstaven M för att direkt ta dig till din mail. Det finns en ny knapp på tangentbordet, Speed Key och den trycker du in och sedan trycker du in en av bokstavsknapparna för att aktivera genvägen. På det sättet kan man snabbt växla mellan olika applikationer och det är oerhört praktiskt.
Blackberry Key 2 har raka kanter av metall men dessa är lätt avfasade vilket höjer intrycket av mobilens design. Baksidan består av gummerad plast med ett mönster och detta medför att telefonen ligger stadigt i handen när man använder den. På baksidan sitter dubbla kameralinser och det är något nytt för Blackberry eller ska man säga TCL Communications som numera tillverkar Blackberrys mobiltelefoner. Blackberry själva står för själva systemet och dess funktioner.
Framsidan har en liten display och under displayen sitter tangentbordet.
Blackberry Key 2 har en USB Typ C port och ett hörlursuttag som tyvärr inte sitter centrerat och det är en detalj som drar ner intrycket av mobiltelefonen något. Det är förstås en fördel att ha ett hörlursuttag nu när många tillverkare har tagit bort dessa från sina smartphones men det är också viktigt att mobilen ser fin ut.


Displayen är en LCD display på 4,5 tum med 1080×1620 pixlar och det är en touch display så det går utmärkt att använda din mobiltelefon precis som vanligt när det gäller navigering i mobilen men samtidigt ger det också att bläddra på skärmen genom att göra svepningar över displayen med ett finger.
Med en så liten display är den här luren knappast lämplig som en multimedia enhet men det var den aldrig heller tänkt att vara. Blackberrys smartphones har fullt fokus på att vara effektiva arbetsverktyg för personer som använder sin mobiltelefon mycket i sitt arbete. Personer som arbetar på kontor och därmed ofta besvarar på mail, skriver olika dokument och dylikt.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 660 processor på 2,2 GHz och den har ett RAM minne på 6 GB. Internminnet är på 64 eller hela 128 GB beroende på vilken variant av mobilen du beställer. Det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB och det är förstås en fördel med mycket utrymme. Helst när man använder sin smartphone som ett arbetsverktyg i arbetet.
Du har möjligheten att spara viktiga dokument, diagram och dylikt i din telefon.
Blackberrys mobiltelefoner kommer alltid med extra mobil säkerhet och anses av många vara det bästa alternativet när det gäller just säkerhet.
Den version av operstivsystemet som kommer förinstallerat är Android 8.1 Oreo vilket är den allra färskaste versionen.
På baksidan sitter för första gången på en smartphone från Blackberry dubbla kameralinser. Båda två på 12 Megapixlar och med autofokus och dubbel LED blixt.
De ger bra bilder vid bra ljusförhållanden men håller inte den allra högsta kvaliteten där ute.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Det inbyggda batteriet är på 3500 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
En Blackberry Key 2 kostar 650 Euro vilket direktöversatt motsvarar ungefär 7100 kr men sedan tillkommer även den svenska momsen på det priset. Detta medför att Blackberry Key 2 prismässigt hamar nära årets toppmodeller men utan att ligga på samma nivå när det gäller prestandan.
Den processor som sitter under chassit är nämligen en typ av processor som brukar sitta i budgetmobiler i mellansegmentet. Detta medför att telefonen känns något för dyr men samtidigt har den unika funktioner ingen annan mobiltelefon har.
Blackberry Key 2 finns i färgerna svart eller silver och jag personligen tycker mer om den svarta modellen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar