Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 26 juni 2018

LG Q6


LG Q6 är en budgetmobil som lanserades 2017 och som nu kostar runt 1500 kr. Priset gör den här mobiltelefonen lämplig för dig som vill ha en riktigt billig bas lur som duger för dig som inte har särskilt höga krav på prestanda.
Den har en fin, enkel design och är huvudsakligen konstruerad av en blank plast. Runt mobilens kanter löper en ram av aluminum och hörnen är avrundade.
LG Q6 har en stor display med bildförhållandet 18:9 som är bra ifall du brukar titta på videos eller streamad film.
Skärmen är helt klart den här mobiltelefonens största fördel. Den har bra färgåtergivning, skärpa och en betraktningsvinkel som duger.
Detta är som sagt en budgetmobil och det innebär en hel del kompromisser. Bland annat saknas fingeravtryckläsare, vattentålighet och snabbladdning. Telefonen har också en microUSB port istället för den mer moderna USB Typ C porten.


LG Q6 har en LCD display på 5,5 tum med 1080×2160 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 442 ppi (pixels per inch).
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 3.
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Mobiltelefonen har alltså tillräckligt med plats för de flesta konsumenter.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 435 processor på 1,4 GHz och det är förstås en budget processor som inte är så kraftfull men telefonen klarar lättare användning utan problem. Den duger för dig som mest använder din smartphone för att ringa samtal och surfa lite lätt under dagen. Den klarar även av mobil spel om du inte väljer att spela de mest tekniskt avancerade spelen.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och det innebär att den inte tar särskilt bra bilder. Den bakre kameralinsen är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt och den kan ta godkända bilder vid bra ljusförhållanden. I billigare mobiler hittar du naturligtvis inte de allra bästa kameralinserna på marknaden utan man får nöja sig med en sämre kvalitet och detsamma gäller alla komponenter i en budgetmobil av den här typen. Tillverkarna behöver hålla nere priset och då blir man tvungen att spara in på en del saker.
Batteriet är på 3000 mAh. Batteristorleken känns okej med tanke på den svagare processorn och det bör klara en dag på en laddning vid lättare användning men det är klart att batteriet töms fort om du tittar på streamad film eller spelar mobil spel.
LG Q6 är en helt okej mobiltelefon men om du lägger till runt en femhundring kan du till exempel istället köpa en Sony Xperia XA1 Plus eller en Motorola Moto G5 Plus som båda två har mer kraftfulla processorer och som faktiskt övergripande är bättre alternativ. Men om det viktigaste för dig är att få en helt okej mobiltelefon till ett riktigt överkomligt pris så är LG Q6 fullt godkänd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar