Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 4 juni 2018

LG V30


LG V30 är en flaggskepps mobil från 2017 som har en fin, ellegant design och topp prestanda vilket gör den till en intressant mobiltelefon.
Kanterna består av metall och baksidan och fronten täcks av ett lager på det nu så populära sättet.
Fronten domineras av en stor display som går långt ut på kanterna och baksidan är av plast men täckt av ett lager glas. Denna baksida är lätt avrundad vilket medför att telefonen ligger skönt i handen.
Detta är en dyr smartphone och det märks bland annat tydligt på den höga byggkvaliteten hos mobilen.
På bakstycket hittar du dubbla kameralinser samt en fingeravtryckläsare och i lurens underkant sitter en USB Typ C port.
Det finns 24 bitars ljud från Bang & Olufsen så detta är en toppmodell med ett fantastiskt ljud som gör de flesta väldigt nöjda.
LG V30 är både IP68 Certifierad och har en MIL-STD-810G Certifiering så den tål en aning mer hårdhänt användande än många av konkurrenternas likvärdiga mobiltelefoner men utan att riktigt vara en telefonen anpassade till extremt besvärliga miljöer.


Displayen är en AMOLED display på 6 tum med 1440×2880 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 537 ppi (pixels per inch). Displayen är alltså otroligt skarp och har bra färgåtergivning och betraktningsvinkel. Skärmens bildförhållande är 18:9 och skyddas av Gorilla Glas 5.
Denna typ av display är ytterst lämplig för multimedia konsumtion och passar med andra ord dig som tittar mycket på streamad film eller spelar mobil spel i din mobiltelefon.
LG V30 har en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,45 GHz samt ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på 64 så mobilen har gott om plats men minneskapaciteten går även att utöka med ett MicroSd kort på upp till 400 GB. Ett minneskort är ett billigare sätt att få mer plats i en mobiltelefon men där går det oftast inte att spara appar eller uppdateringar av systemet vilket få verkar känna till.
Kameralinsen på framsidan är på 5 Megapixlar och de dubbla kameralinserna på baksidan är på 16 respektive 13 Megapixlar och har laser autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Den ena av de bakåtriktade kamerorna är en vanlig kameralins medans den andra är en vidvinkel lins. Dessa är kapabla att ta fantastiska bilder och de håller en hög kvalitet. LG V30 är en telefon med fokus på att kunna ta bra bilder och filma med hög upplösning.
Batteristorleken hamnar på 3300 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och det betyder att denna smartphone kan ladda batteriet femtio procent fullt på trettiosex minuter.
Batteriet har en lämplig storlek med tanke på displaystorleken och specifikationerna hos den här mobiltelefonen. Både en stor display och en kraftfull processor drar mer ström än en liten display och svagare processor.
En LG V30 kostar runt 6200 kr och är därmed betydligt dyrare än LG G6 som numera kostar runt 3600 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar