Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 7 juni 2018

Motorola Moto Z3 Play


Nya Motorola Moto Z3 Play är en budgetmobil i mellansegmentet som har en modulär design precis som föregångarna och telefonen är inte så att både de gamla och nya modulerna ska kunna fästas på mobilens baksida. Detta medför att Motorola har låst fast sig mot en design. Chassit har till exempel alltid samma storlek och endast detaljer i designen kan ändras.
Denna smartphone har en stor display som når långt ut på kanterna på framsidan och det är förstås en förändring.
Fingeravtryckläsaren sitter nu på mobiltelefonens högra sida på grund av att bildförhållandet 18:9 helt enkelt innebär att fingeravtryckläsaren inte får plats under displayen. Den kan inte vara placerad på baksidan för att Moto Mods ska kunna monteras där.
Runt mobilens kanter sitter en ram av metall men fronten och baksidan täcks av ett lager glas. Föregångaren Motorola Moto Z2 Play var konstruerad av metall istället och det är förstås ett mer hållbart material.
Telefonen är inte vattentålig och den saknar hörlursuttag.


Displayen är på hela 6 tum och är en AMOLED display med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten landar på 402 ppi (pixels per inch).
Displayen skyddas av Gorilla Glas 3.
Motorola Moto Z3 Play har en åttakärnig Snapdragon 636 processor på 1,8 GHz under chassit och ett RAM minne på 4 GB.
Internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant av mobilen du beställer.
Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 400 GB men på minneskort går det oftast inte att spara appar eller uppdateringar av systemet vilket är bra att känna till innan man beställer sin nya smartphone. Helst om den har ett litter inbyggt minne men det är förstås inte brist på plats i den här mobiltelefonen.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och de dubbla bakre kameralinserna är på 12 respektive 5 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
De bakre kamerorna ska bland annat kunna sammarbeta för att ge bilder med suddig bakgrund.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning vilket är en fördel eftersom man därmed fort kan fylla upp ett nästan tomt batteri. Mycket praktiskt när man är på väg någonstans och måste hinna fylla batteriet innan man ska bege sig ut.
Operstivsystemet som kommer förinstallerat är Android 8.1 Oero och det är en färsk version av systemet och det är väldigt bra. Att ha en så färsk version av operstivsystemet som möjligt innebär att man har de senaste funktionerna och eventuella förbättringar som ger en mer behaglig upplevelse när man använder sin mobil.
Lenovo ägda Motorola satsar på att släppa mobiltelefoner som erbjuder mer för pengarna och det gäller mest prestanda och funktioner och i viss mån rent designmässigt. Deras smartphones har dock sällan en design som sticker ut i mängden av mobiltelefoner.
Ett svenskt pris är okänt men gissningsvis hamar prislappen någonstans runt 5000 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar