Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 12 juni 2018

Mozilla Firefox Focus


Mozilla Firefox Focus är en sökmotor med fokus på säkerhet med spårningsskydd och blockering av reklam anonser. Applikationen går att tanka ned gratis från Google Play Store och iTunes.
När du använder Firefox Focus kan du på ett smidigt och enkelt sätt ta bort din sökhistorik, sparade lösenord, cookies samt hindra reklam anonser från att visas på de sidor du besöker på nätet.
Om ditt privatliv är viktigt för dig och du absolut inte vill att olika företag ska visa riktad reklam för dig när du surfar på nätet kan Mozilla Firefox Focus vara ett utmärkt alternativ för dig. Applikationen blockerar också Webb spårare som håller koll på exakt vilka sidor du besöker eller har besökt.


Det är naturligtvis så att alla moderna smartphones kommer med en förinstallerad sökmotor men ibland kan det vara bättre att ladda ned en annan webbläsare som ett komplement alternativt helt enkelt bara använda den nyligen installerade webbläsaren istället.
Mozilla Firefox Focus är inte så känd här i Sverige och det är faktiskt få konsumenter som verkar känna till alternativen till de redan installerade webbläsarna.
Det rör sig om en enkel, lättanvänd sökmotor med endast ett fåtal inställningar och det medför att den är snabb och effektiv samtidigt som den tar upp extremt lite plats i din mobiltelefon. Den förbrukar bara 2,55 Megabyte av ditt internminne och det är förstås en fördel att den inte tar upp mycket plats. Främst för er som har en billig budgetmobil med litet inbyggt minne.
Appen är designad att vara ett sätt att snabbt och direkt söka på sökord och namn på sidor du vill besöka och på grund av säkerhets tänket sparar inte din tidigare sökhistorik så du får inga sökalternativ. Du får alltså inte upp namn på tidigare besökta sidor. Detta innebär att det blir något krångligare och går långsammare att skriva in ord i läsaren. Du måste hela tiden skriva ut hela sökord och namn på sidor eftersom du inte får några förslag baserat på vad du tidigare har sökt på. Om jag skulle använda en vanlig sökmotor och vill hitta information om mobiltelefoner så räcker det att jag skriver ut bokstäverna mo för att få ett förslag.
Det sker inte med den här applikationen men det är priset man betalar för extra mobil säkerhet. Ett lågt pris om detta är något man verkligen prioriterar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar