Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 6 juni 2018

Nokia 3.1


Finska HMD Global har nyligen presenterat tre nya modeller i sin produkt katalog och Nokia 3.1 är en av dem. Detta är en budgetmobil och inte en flaggskepps mobil så specifikationerna är därefter men det är fortfarande en bra all-round mobil som passar de flesta. De flesta konsumenter behöver egentligen inte en dyr toppmodell utan skulle täcka sina behov med en budgetmobil som denna.
Nokia 3.1 har kanter av metall men resten av telefonen är konstruerad av plast. Hörnen och kanterna är avrundade men fronten och baksidan är helt plana.
Mobiltelefonen har den gamla microUSB porten istället för den nyare USB Typ C porten och det är förstås en nackdel men en nackdel man kan leva med.
Mobiltelefonen saknar fingeravtryckläsare, trådlös laddning och snabbladdning men det är saker man får räkna med när man köper en budgetmobil.Displayen är en LCD display på 5,2 tum med 720×1440 pixlar så pixeltätheten blir 310 ppi (pixels per inch).
Det är knappast den skarpaste displayen där ute men den duger.
Mobilen drivs av en åttakärnig Mediatek MT6750 processor på 1,5 GHz så det rör sig om en lite svagare processor som klarar lättare användning utmärkt men som får kämpa för att klara tekniskt avancerade mobil spel.
RAM minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB. Den modellen har för lite inbyggt minne för de flesta för 16 GB fylls upp fort och du får inte mycket plats för dina applikationer.
Det finns en bättre variant med ett RAM minne på 3 GB och ett inbyggt minne på 32 GB.
Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den bakre kameralinsen är på 13 Megapixlar och autofokus och LED blixt.
De är kapabla att ta helt okej bilder vid bra ljusförhållanden precis som de flesta mobil kameror kan nu för tiden. Kvaliteten hos dessa har ökat markant de senaste åren och nu råkar man sällan ut för helt värdelösa kameror.
Det inbyggda batteriet är på 2990 mAh.
Batteristorleken är en bra storlek med tanke på displaystorleken och specifikationerna så den bör klara mer än en dag på en laddning.
Operstivsystemet är Android 8.0 Oreo och det är en ren version av systemet vilket är en fördel.
Den modell av Nokia 3.1 som kommer att släppas till försäljning i Sverige i Juli är den med svagare prestanda och den kommer att säljas för 1700 kr.
Den sortens mobiltelefoner med ett inbyggt minne på endast 16 GB kan duga för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa och surfa lite lätt. Allra helst om du planerar att byta ut din smartphone redan om ett par år.
Om du likt mig gärna vill ha en andra enhet som backup till din toppmodell kan Nokia 3.1 vara ett allternativ.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar