Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 5 juni 2018

Nokia 5.1


Nya Nokia 5.1 har en mer modern design jämfört med de tidigare lanserade mobiltelefonerna från HMD Global på så sätt att nästa hela framsidan består av en display. Displayen har med andra ord bildförhållandet 18:9.
Fingeravtryckläsaren sitter därför nu placers på telefonens baksida.
Denna smartphone är konstruerad av metall och har en unibody design. Baksidan är helt plan men mobilens hörn är avrundade. Detta är en rejäl och välkonstruerad mobiltelefon som känns påkostad när man håller den i handen.
Nokia 5.1 har ett hörlursuttag som finns på mobilens underkant men den saknar USB Typ C port och har istället den gamla microUSB porten.
Tillverkaren HMD Global satsar mycket på att försöka erbjuda billigare allternativ till flaggskepps mobilerna men med specifikationer och byggkvalitet som ligger väldigt nära dessa  och Nokia 5.1 är ett lyckat exempel.
Nokia 5.1 är en ganska stor uppgradering jämfört med föregångaren Nokia 5.


Displayen är en LCD display på 5,5 tum med 2080×2160 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 439 ppi (pixels per inch).
Displayen är skarp och har en bra färgåtergivning, detta är faktiskt en imponerande bra skärm.
RAM minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB men det finns en bättre variant med ett RAM minne på 3 GB och ett inbyggt minne på 32 GB och det är den sistnämnda jag skulle satsa på ifall jag ville ha en Nokia 5.1 eftersom den andra modellen har för lite internminne. Ett så litet inbyggt minne som 16 GB medför att mobiltelefonen snabbt får ont om utrymme och det ger en seg och långsam mobil som tillslut blir outhärdlig att använda. Dessutom blir du tvungen att ständigt avinstallera och radera innehåll i din smartphone för att kunna använda den på ett normalt sätt.
Processorn är den här gången en åttakärnig Mediatek Helio P18 processor på 2 GHz.
Processorn arbetar på bra och det mesta flyter på på ett utmärkt sätt. Det går fort att ôppna sidor på nätet och även appar laddar  tillräckligt fort.
Batteristorleken hamnar på 2970 mAh och det är en liten minskning jämfört med föregångaren.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och den ensamma bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Om du är ute efter bästa möjliga prestanda till ett så billigt pris som möjligt finns det många bättre allternativ men om du gärna vill ha en Nokia mobil och vill ha en bra all-round mobil är Nokia 5.1 ett bra val.
Operstivsystemet är ett i det närmaste helt rent Android och versionen som kommer förinstallerad är Android 8.1 Oreo.
Den här luren har också fördelen att tillhöra Google's Android One program vilket innebär att den är garanterad att fā uppdateringar i minst två år.
Nokia 5.1 kommer att släppas till försäljning i Juli 2018 och den bättre modellen av mobilen kommer att ha ett pris runt 2600 kr. Därmed blir Motorola Moto X4 och Sony Xperia XA2 nära konkurrenter och dessa två mobiltelefoner har vissa saker som gör dem till bättre allternativ.
Motorola Moto X4 är vattentålig och har dubbla bakre kameralinser och när du gäller Sony Xperia XA2 har den ett större batteri och bättre kamera kvalitet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar