Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 27 juni 2018

Oppo Find X


Oppo Find X är en ny flaggskepps mobil som har en unik, spännande design och naturligtvis årets topp prestanda.
Den här mobiltelefonen har en övre del som glider upp ur chassits överkant och på den delen sitter kameralinserna. Detta för att man ska kunna passa in en så stor display som möjligt i fronten av mobilen. När du ska ta en bild glider helt enkelt delen upp och därefter kan du ta ditt foto.
Oppo Find X är i övrigt lik de allra flesta andra toppmodeller med en kombination av material. Den är byggd av plast, glas och metall med en ram av metall och en plastbaksida täckt av ett lager glas.
I underkanten sitter en USB Typ C port vilket är ett måste hos flaggskepps mobiler.


Displayen är en AMOLED display på hela 6,4 tum med 1080×2340 pixlar så pixeltätheten landar på 401 ppi (pixels per inch).
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Skärmen har utmärkt skärpa och betraktningsvinkel.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz samt ett RAM minne på 8 GB. Det inbyggda minnet är på 256 GB. Minneskapaciteten går inte att utöka men mobiltelefonen har ju så mycket plats att det knappast blir nödvändigt med ett minneskort.
De dubbla kameralinserna är på 16 respektive 20 Megapixlar med autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameralinsen är på 25 Megapixlar.
Kamerorna bör ge bra bilder med tanke på att detta är en pākostad toppmodell.
Oppo Find X saknar fingeravtryckläsare och har Face Unlock istället. Det vill säga man låser upp telefonen med hjälp av den främre kameran.
Det inbyggda batteriet är på 3730 mAh och stödjer snabbladdning.
En mobiltelefon med stor, skarp display och kraftfull processor behöver ett stort batteri eftersom den också förbrukar mycket ström så batteristorleken är godkänd.
Mobiltelefonen bör klara en dag på en laddning men batteritiden påverkas förstås mycket av hur du brukar använda din smartphone. Tittar du till exempel på streamad film eller spelar mobil spel drar det mer batteri än om du endast surfar på nätet.
Operstivsystemet är Android 8.1 Oreo men med Oppos skinn.
Den här mobiltelefonen kommer till en början att släppas i tillverkar landet Kina men ska enligt planerna nå Europa vid ett senare tillfälle. Om telefonen kommer att säljas officiellt här i Sverige är ännu okänt.
Priset är okänt men direktöversatt blir det 6800 kr men då tillkommer även den svenska momsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar