Vivo NEX S


Vivo NEX S är en unik smartphone på grund av att den har en display som når längre ut i kanterna än alla andra mobiltelefoner med bildförhållandet 18:9.
Den har också en fingeravtryckläsare som sitter under displayens glas. Man låser med andra ord upp telefonen genom att placera fingret på en speciell punkt på skärmen.
Mobiltelefonens baksida består av plast täckt av ett lager glas. Den har alltså den nu så populära designen med en kombination av metall, plast och glas och det är okej men personligen tycker jag att det börjar bli tråkigt eftersom designen blir allt för likriktad.
Vivo NEX S är en oerhört spännande mobiltelefon som har en ovanlig konstruktion och nya funktioner som den är ensam om på marknaden.
Företaget som tillverkar denna smartphone är helt okända i Sverige och det är förstås synd att konsumenter endast känner till de allra största mobiltillverkarna. Man har allt för lite koll på vilka alternativ som finns där ute och är endast medvetna om de märken som syns i reklam och till viss mån i övriga media.
Telefonen har hörlursuttag som tyvärr är en funktion man inte kan ta för given numera. Allt fler mobil tillverkare väljer att utesluta hörlursuttag i sina mobiltelefoner.
Vivo NEX S har naturligtvis en USB Typ C port vilket ju är ett krav att ha på moderna flaggskepps mobiler.


Vivo NEX S har en AMOLED display på 6,59 tum med 1080×2316 pixlar så pixeltätheten blir 388 ppi (pixels per inch).
Den har en bra skärpa, kontrast och färgåtergivning precis som man kan vänta sig av en dyr flaggskepps mobil med de allra bästa komponenterna.
Den stora skärmen medför att telefonen blir lämplig som multimedia enhet för personer som använder sin smartphone för att titta på streamad film eller spela mobil spel.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,7 GHz samt har ett RAM minne på 8 GB. Processorn är en mycket kraftfull processor som sitter i många av årets toppmodeller. Det är alltså en färsk topp processor som klarar av allt utan problem.
Internminnet är på 128 eller 256 GB och med så pass mycket inbyggt minne behöver man inte en minneskort plats vilket följdaktligen saknas.
Den främre kameralinsen på 8 Megapixlar ligger dold under chassits topp och hissas upp automatiskt när du tar en bild med den framåtriktade kameran. Man har gjort så för att kunna fylla upp fronten med ändå mer display yta.
De dubbla bakre kameralinserna är på 12 respektive 5 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbel LED blixt.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning vilket är en praktisk funktion som underlättar vardagen.
Batteristorleken är bra och det är nödvändigt med ett stort batteri om man har en stor display och kraftfull prestanda eftersom mobilen de drar mer ström.
Operstivsystemet är Android 8.1 Oreo men med tillverkarens egna skinn Funtouch OS 4.
Vivo NEX S kommer åtminstone till en början att endast släppas till försäljning i hemlandet Kina men det är möjligt att den når andra länder vid ett senare tillfälle.
Det existerar även en lite billigare variant men den har en vanlig fingeravtryckläsare samt något svagare specifikationer. Den modellen kallas Vivo NEX A.
Prislappen är fortfarande okänd men det är klart att den prismässigt kommer hamna nära årets toppmodeller.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.