Xiaomi Redmi 6 Pro


Xiaomi är en stor mobiltillverkare som säljer stora mängder mobiler ute i världen men denna tillverkare är i det närmaste okända här i landet.
Detta är oerhört synd eftersom de säljer mycket prisvärda mobiltelefoner som borde intressera många.
Xiaomi Redmi 6 Pro är en budgetmobil i mellansegmentet med en stor display med bildförhållandet 19:9.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtryckläsare.
En smal remsa på baksidans överdel och underdel är av plast men resten av bakstycket består av metall och det drar ner intrycket av mobilens design en aning. Det syns tydligt att hela baksidan inte är av metall och det är förstås en liten men negativ detalj.
Designmässigt påminner telefonen en hel del om Xiaomi Redmi 5 Plus men med små förändringar när det gäller designen.


Xiaomi Redmi 6 Pro har en LCD display på 5,8 tum med 1080×2280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 432 ppi (pixels per inch). Displayen är skarp, har bra färgåtergivning och okej betraktningsvinkel. Pixeltätheten är ett mått som visar just skärpan hos en display. I princip ju högre siffra, ju skarpare display.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz och mobiltelefonen har ett RAM minne på 3 GB. Internminnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och de dubbla kameralinserna är på 12 respektive 5 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Dessa kameror bör helt godtagbara bilder.
Operstivsystemet som kommer förinstallerat är Android 8.1 Oreo och det faktum att det är den färskaste versionen är en fördel. Tyvärr kommer inte Xiaomis smartphones med en ren version av systemet utan de har tillverkarens egna skinn som ett lager över Android.
Ett rent operstivsystem underlättar uppdateringar av systemet och med ett rent system finns det färre funktioner som saktar ned allt i onödan.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och det är förstås alltid bra att ha en smartphone med ett stort batteri eftersom batteritiden påverkas positivt av detta. Med tanke på att Xiaomi Redmi 6 Pro inte har en super kraftfull processor medför att batteriet bör klara minst en dag på en laddning utan problem.
Om du vill ha en billigare mobil med en fantastisk batteritid och stor display lämpad för filmkonsumtion.
Ett eventuellt svenskt pris är ännu okänt men Xiaomis tidigare mobiltelefoner med liknande specifikationer har kostat strax över 2000 kr och det är förstås ett riktigt bra pris för en smartphone med den här typen av design och prestanda.
Som bonus får du något mer unikt som sticker ut i mängden av mobiltelefoner.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.