Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 13 juni 2018

Xiaomi Redmi Note 5


Xiaomi Redmi Note 5 är en mycket billig budgetmobil i mellansegmentet som har bra prestanda och funktioner.
Telefonen har en stor display med bildförhållandet 18:9 och ett chassi konstruerat av både metall och plast. Större delen av baksidan består av metall men toppen och bottendelen är av plast.
Detta är en design detalj som drar ner intrycket av mobiltelefonen design något eftersom det är så tydligt att det inte rör sig om samma material över hela baksidan. På grund av mobiltelefonens låga pris kan man dock acceptera detta.
På bakstycket hittar du en ensam kameralins samt en fingeravtryckläsare.
Hörn, kanter och baksida är avrundade vilket ger ett fantastiskt grepp när man håller telefonen i handen.
Den här mobilen är välkonstruerad och robust så det syns inte riktigt på utsidan att det inte rör sig om en toppmodell.
Xiaomi Redmi Note 5 finns i färgerna ljusblått, rosa, guld och svart men samtliga modeller förutom den svarta har en vit front. Jag personligen föredrar smartphones med samma färg både fram och bak så jag tycker att den svarta modellen är finast.
Note 5 är en budgetmobil och som de flesta andra budgetmobiler saknar den en IP68 Certifiering, den är alltså inte vattentålig och den saknar också trådlös laddning och snabbladdning.
USB Typ C port saknas även den. Den har istället den gamla microUSB porten vilket förstås är en liten nackdel.


Xiaomi Redmi Note 5 har en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten landar på 403 ppi (pixels per inch). Displayens kanter är avrundade och spiller over telefonens kanter på ett fint sätt.
Den är skarp och har bra färgåtergivning och dess storlek gör luren lämplig som multimedia enhet.
Denna smartphone har en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz under chassit samt ett RAM minne på 3 GB. Internminnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort.
Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB.
Processorn är relativt kraftfull och snabb samtidigt som den är effektiv men utan att vara den allra kraftfullaste typen av processor. Den klarar av vanligt förekommande uppgifter utan problem och det är faktiskt så att man inte måste äga en flaggskepps mobil för att få en utmärkt upplevelse.
Det inbyggda batteriet är på hela 4000 mAh och det är förstås en bra batteristorlek som ger en bra batteritid. Mobiltelefonen klarar minst en dag på en laddning.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar med autofokus och LED blixt.
Mobilen kan ge bra bilder vid bra ljusförhållanden, bilder som duger för att lägga upp på olika sociala medier som Instagram och Facebook.
Xiaomi Redmi Note 5 kommer med operstivsystemet Android 7.0 Nougat förinstallerat men med Xiaomis egna skinn MIUI 9.
Xiaomi Redmi Note 5 är helt klart ett bra köp med sin prislapp på strax under 2000 kr för man får mycket smartphone för pengarna.
Den kinesiska tillverkaren Xiaomi är tråkigt nog fortfarande ganska okända här i Sverige men det är förhoppningsvis något som kommer att ändras med tiden nu när deras produkter har börjat säljas officiellt här i landet. Xiaomi är likt Motorola väldigt duktiga på att släppa mobiltelefoner som har ett bra pris men ändå har en fin design och bra specifikationer.
Det är synd att de flesta konsumenter endast känner till Samsungs och Apples mobiltelefoner och har så dålig koll på det övriga utbudet på marknaden för dessa två mobil tillverkare är inte de enda allternativen. Det finns så oerhört många fler bra märken där ute.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar