De bästa mobiltelefonerna för 2500 kronor.


Sony Xperia XA2, Motorola Moto X4, Motorola Moto G6, Honor 7C och Nokia 6 är alla mobiltelefoner som kostar runt 2500 kronor så om din budget för att köpa en ny smartphone hamnar ungefär där kan dessa telefoner vara bra alternativ.
När det gäller billigare mobiltelefoner som har en någorlunda bra kvalitet finns det ett stort utbud. Billiga telefoner har blivit betydligt bättre än de var för flera år sedan och de har faktiskt tagit stora kliv framåt både när det gäller designen och prestandan.
Dessa mobiler må ha något svagare specifikationer än de dyra flaggskepps mobilerna men samtidigt duger de gott och väl för de flesta konsumenter. Det är trots allt långt ifrån alla som använder sina smartphones till mer krävande arbetsuppgifter som att till exempel spela tekniskt avancerade spel som kräver mycket kraft.
Om du letar efter en budgetmobil med ett överkomligt pris blir det dock extra viktigt att få så mycket som möjligt för pengarna. Ju billigare mobiltelefon ju mer får man vara bered att kompromissa med specifikationer och funktioner.


De mobiltelefoner jag tipsar om här håller alla en relativt hög kvalitet som imponerar när man ser vad de faktiskt kostar. Man kan hitta riktigt bra telefoner om man letar lite. Köp aldrig någonsin första bästa mobiltelefon utan jämför pris, design, specifikationer och funktioner så att du finner den bästa möjliga mobilen för dig.
Sony Xperia XA2 har avfasade kanter av metall och ett chassi av plast samt en bakre fingeravtryckläsare. Designen är minimalistisk och ganska elegant och mobiltelefonen ser dyrare ut än den är. Den kan misstas för att vara en flaggskepps mobil.
Motorola Moto X4 har även den kanter av metall samt är byggd av plast men både framsidan och baksidan täcks av ett lager glas. Den här luren har en fingeravtryckläsare som sitter nedanför displayen och den har till och med dubbla bakre kameror samt är vattentålig. Moto X4 ser ut som en toppmodell den också.
Nästa smartphone, även den från Lenovo ägda Motorola är ganska ny och den har en liknande design som Motorola Moto X4 och har likt denna dubbla bakre kameror samt en fingeravtryckläsare men den är inte vattentålig och tål endast lättare stänk.
Honor 7C är den enda av de mobiler jag här tipsar om som har en display med bildförhållandet 18:9 så den känns väldigt 2018. Chassit är av aluminum och fingeravtryckläsaren sitter placerad på baksidan tillsammans med dubbla kameralinser.
Nokia 6 (2017) är konstruerad av aluminum, har en fingeravtryckläsare som sitter under displayen samt stereo högtalare.
Motorola Moto X4 och Sony Xperia XA2 är de mobiltelefoner på min lista som har den mer kraftfulla Snapdragon 630 processorn medans de övriga telefonerna har en processor från den svagare Snapdragon 400 serien.
Sony Xperia XA2 och Motorola Moto X4 ger med andra ord mer prestanda för pengarna.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.