De bästa mobiltelefonerna för 3500 kronor.


Ett stort antal fantastiska mobiltelefoner med överkomliga priser släpptes till försäljning 2017 och fler har släppts i år. Om man letar lite och inte beställer första bästa telefon kan man göra väldigt bra köp som inte tömmer större delen av kontot.
För några år sedan innebar en billig smartphone att man fick en budgetmobil tillverkad av plast och med svag prestanda, värdelösa kameror med mera men det är inte så längre. Utvecklingen går framåt på grund av den hårda konkurrensen så man måste faktiskt inte längre äga en ny flaggskepps mobil för att få bra funktioner, prestanda och design.
Honor 7X, Motorola Moto Z2 Play, Motorola Moto G6 Plus, Google Pixel, Sony Xperia XZ, HTC U11 Life och LG Q7 har alla en prislapp runt 3500 kronor. De är alla värda att ta sig en närmare titt på ifall man vill spara en slant på sitt mobil köp.


Honor 7X har en stor display med bildförhållandet 18:9, chassi av metall, bakre fingeravtryckläsare samt ett relativt stort batteri.
Motorola Moto Z2 Play har en främre fingeravtryckläsare och en modulär design som medför att telefonen blir mer unik. Även denna smartphone är konstruerad av metall.
Motorola Moto G6 Plus är en ny mobiltelefon från 2018 med en ram av metall och baksida av plast men täckt av ett lager glas. Den har precis som Honor 7X en stor display med bildförhållandet 18:9 vilket Moto Z2 Play inte har. På baksidan sitter dubbla kameralinser.
Google Pixel är Google's helt egna smartphone som är tänkt att garantera ett helt rent operstivsystem och snabba uppgraderingar av systemet. Google som alla vet är inte endast en sökmotor utan äger även operstivsystemet Android. Den här och Sony Xperia XZ är flaggskepps mobiler och de övriga telefonerna på min lista är budgetmobiler och båda toppmodellerna har ett par år på nacken därav det billiga priset. Den lanserades redan 2016 men en äldre toppmodell har ju ändå bättre specifikationer än nyare budgetmobiler så man får mer prestanda för pengarna.
Google Pixel är byggd av metall och har en display på 5 tum vilket innebär att den har den minsta displayen av mobilerna jag räknar upp här.
Tidigare nämnda Sony Xperia XZ  kom samma år som Google Pixel och är huvudsakligen konstruerad av metall. Xperia XZ har en fingeravtryckläsare som sitter på mobilens högra långsida och den är vattentålig och har en USB Typ C port.
HTC U11 Life är en budgetmobil från 2017 som är konstruerad av plast och har vattentålighet. Baksidan av plast är dock gjord att likna mobiltelefoner gjorda av plast men täckt av ett lager glas så mobilen ser designmässigt mer ellegant ut. Fingeravtryckläsaren sitter under displayen och den har en USB Typ C port.
LG Q7 är ytterligare en budgetmobil med en display med bildförhållandet 18:9., fingeravtryckläsaren på baksidan och den har också snabbladdning vilket alltid är en fördel.
Om någon av dessa mobiltelefoner är något som passar precis dig kan bara du själv avgöra. För det är endast du som vet exakt till vad du brukar använda din smartphone till och vilka funktioner och design som tilltalar just dig. Det viktigaste är att göra ett genomtänkt köp.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.