Honor 7C


Honor 7C är en billig budgetmobil med sitt pris runt 2300 kr och trots sitt överkomliga pris har den en del som är bra att ha hos sin mobiltelefon.
Hörnen och kanterna är avrundade och är av plast men baksidan täcks av ett tunnt lager av metall för att få telefonen att kännas mer premium i handen. Framsidan och baksidan är helt plana.
På framsidan sitter en stor display med bildförhållandet 18:9 vilket är unikt för telefoner i den här prisklassen.
Honor 7C är en av få billigare mobiltelefoner som har både en bakre fingeravtryckläsare och dubbla bakre kameralinser så om du inte vill eller kan spendera så mycket pengar på din smartphone kan du ändå få dessa funktioner och det gör den här luren till ett utmärkt alternativ.
Den saknar USB Typ C port och har istället den gamla microUSB porten. Naturligtvis är Honor 7 C inte heller vattentålig.


Honor 7C har en LCD display på 6 tum med 720×1440 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 269 ppi (pixels per inch) så displayen är inte så skarp men något behöver en tillverkare spara in på för att kunna hålla nere priset på sin produkt och displayen är ett av dessa områden där Honor har valt att kompromissa lite.
Ett annat område är processorn som är av en svagare sort. Processorn är en åttakärnig Snapdragon 450 processor på 1,8 GHz och mobilen har ett RAM minne på 3 GB.
Internminnet är på 32 eller 64 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Det existerar även varianter med ett RAM minne på 4 GB istället och dessa kostar förstås något mer än den allra billigaste modellen.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 13 respektive 2 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Mobiltelefoner i den här prisklassen brukar oftast ha okej kamerateknik som åtminstone ger okej bilder. Räkna inte med de allra bästa kameralinserna hos en mobil som kostar så pass lite som Honor 7C gör.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och det är på sätt och vis en för liten batteristorlek med tanke på displaystorleken men samtidigt har denna skärm inte mycket pixlar och processorn är av den svagare sorten så telefonen förbrukar i sin helhet mindre ström än den hade gjort med en HD display och en mer kraftfull processor.
Honor 7C har en processor från Qualcomms 400 serie och processorer i den serien är tänkta att sitta i budgetmobiler som hamnar under mellansegmentet och den här mobiltelefonen duger därför inte för dig som gärna spelar mobil spel på din smartphone. Däremot passar den för dig som mest använder din mobiltelefon som just en telefon. Det vill säga mest ringer samtal, skickar sms och surfar lite på nätet ibland.
Om du är den personen får du en mobiltelefon du kommer att bli nöjd med.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.