LG Q Stylo 4


LG Q Stylo 4 är en budgetmobil från 2018 med en stor display och en penna likt Samsungs Note serie men till ett mycket billigare pris. Det billigare priset medför betydligt svagare prestanda och en inte lika påkostad design men om du är ute efter en mobil med samma typ av funktioner till ett billigare pris är LG Q Stylo 4 ett allternativ.
Denna smartphone är tillverkad av en blänkande plast och den har avrundade hörn. Framsidan domineras av den stora displayen som når långt ut på kanterna.
Telefonen har en penna som sitter i ett fäste i mobiltelefonen och med pennan kan man snabbt starta en antecknings app eller skriva en snabb anteckning direkt på den stora displayen.
Det går även att förstora upp text när man läser en text och för pennan över skärmen.
Pennan är naturligtvis ett mycket praktiskt verktyg som underlättar för användaren .
Fingeravtryckläsaren sitter på mobiltelefonens baksida och i mobilens underkant sitter en USB Typ C port.
LG Q Stylo 4 har hörlursuttag och detta sitter på telefonens underkant.


Displayen är en LCD display på 6,2 tum med 1080×2160 pixlar och med bildförhållandet 18:9. Den har en pixeltäthet på 390 ppi (pixels per inch). Den stora displayen medför att den här mobiltelefonen på sätt och vis passar utmärkt som en multimedia enhet. Att titta på streamad film eller YouTube videos är en njutningsfullt upplevelse men att spela mobil spel blir inte lika njutningsfullt på grund av den svagare processorn.
LG Q Stylo 4 har nämligen en åttakärnig Snapdragon 450 processor på 1,8 GHz samt ett RAM minne på 2 GB. Det inbyggda minnet är på 32 GB.
Minneskapaciteten är fullt tillräckligt för de flesta konsumenter men mer internminne skadar förstås aldrig. Det går liksom inte att ha för lite internminne i en modern smartphone.
Telefonen har plats för ett minneskort på upp till 512 GB.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har LED blixt. Budgetmobiler har aldrig de bästa kamerorna men de flesta mobiler idag har kameror som åtminstone kan ge helt okej bilder och det samma gäller den här mobiltelefonen. Om du är en person som har väldigt höga krav på din telefons kamera kvalitet bör du helt undvika billigare smartphones och satsa på flaggskepps mobiler istället.
Ju billigare mobiltelefon ju mer får du räkna med att kompromissa med prestanda och funktioner. När en tillverkare vill sälja sina smartphones billigt blir de tvungna att använda billigare komponenter för att hålla nere priset. Man får vad man betalar för.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning. Batteristorleken är godkänd med tanke på displaystorleken och specifikationerna.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 8.1 Oreo vilket är den senaste version av systemet och det är förstås alltid en fördel att ha en så färsk version som möjligt.
Då får man de allra senaste funktionerna samt alla förbättringar och det är ju alltid bra.
LG Q Stylo 4 säljs inte officiellt här i Sverige men den har ett pris runt 179 dollar vilket direktöversatt motsvarar ungefär 1700 kr. Om den kommer släppas till försäljning här får du tyvärr räkna med ett högre pris på grund av den svenska momsen.
Min gissning är att den skulle kosta någonstans runt 2500 kr.



Kommentarer

  1. Tack för informationen. Har beställt en sådan nu. Är intresserad av anteckningsmöjligheterna utan att behöva topprestanda. Hoppas bara att det inte strular med frekvenserna på nätverken.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.