Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 4 juli 2018

Månadens fynd (Juli 2018).


Sony Xperia XZs som är en flaggskepps mobil från 2017 kostar just nu hos Elgiganten så lite som 2490 kr och det är förstås otroligt billigt med tanke på att du får en toppmodell för pengarna.
Detta är ett galet billigt pris med tanke på att du normalt får en budgetmobil for samma pengar.
Sony Xperia XZs har den vanliga rektangulära design som Sony är kända för med plan baksida och front. Baksidan består av metall men kanterna runt mobilen är av plast.
På den högra långsidan hittar du en fingeravtryckläsare som säkert och snabbt låser upp telefonen.
Den har en IP68 Certifiering så den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Mobilen har naturligtvis också en USB Typ C port vilket är ett krav hos flaggskepps mobiler numera.
Tillverkaren Sony har återanvänt samma typ av design i många år nu och det är först i år som de har genomfört en större förändring rent designmässigt. Sony Xperia XZs har dock den gamla designen.


Sony Xperia XZs har en LCD display på 5,2 tum med 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 424 ppi  (pixels per inch). Displayen är alltså riktigt skarp och har en bra färgåtergivning och skyddas av Gorilla Glas 5.
Mobiltelefonen har en åttakärnig Snapdragon 820 processor på 2,15 GHz samt ett RAM minne på 4 GB. När det gäller internminnet finns det två olika modellerna med en på 32 GB och den andra med 64 GB inbyggt minne. Om man vill går det även att montera in ett MicroSd kort på upp till 512 GB så telefonen har gott om plats.
Den främre kameralinsen är på 13 Megapixlar och den ensamma bakre kameralinsen är på 19 Megapixlar med laser autofokus och LED blixt.
Den bakre kameran kan filma i slow motion och ta bilder i 4K. Som vanligt med Sony's kameror håller de en utmärkt kvalitet och är kapabla att ge fina bilder.
Bateristorleken är godkänd med en storlek på 2900 mAh och med stöd för snabbladdning. Sony Xperia XZs har en fantastiskt bra funktion som under natten endast laddar batteriet 90 procent fullt och startar laddningen igen när du brukar gå upp på morgonen. Detta innebär att batteriets livslängd förlängs radikalt.
Operstivsystemet som kommer förinstallerat är Android 7.0 Nougat men det är uppgraderingsbart till Android 8.0 Oreo. Systemet är relativt rent vilket är en stor fördel som många konsumenter föredrar.
Sony Mobile planerar att sluta sälja sina mobiltelefoner i mellanöstern, Turkiet och Afrika senare i år beroende på svaga försäljnings siffror. Sony har under många år sålt ett för litet antal mobiler och Sverige är inget undantag även om det här finns en stor klick entuaster.
Det är en anledning till att vänta med ett eventuellt köp och inte beställa en toppmodell från Sony så fort den släpps på marknaden och det är till exempel den här mobiltelefonen ett bra exempel på. Den kostade i början betydligt mer än den gör nu. Eftersom deras smartphones har svårt att nå ut till era fickor sänks prislappen eftersom säljaren vill bli av med produkten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar