Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 18 juli 2018

Motorola Moto E5 Plus


Motorola Moto E5 Plus är en budgetmobil vars stora fördel är ett stort batteri på 5000 mAh. Telefonen är ganska ny då den släpptes till försäljning nu i år.
Designen är ganska enkel, det finns ingenting som sticker ut rent designmässigt och mobiltelefonen är byggd av plast. Om designen är viktig för dig är Motorola Moto E5 Plus knappast lämplig för dig men om du vill ha en billig smartphone som klarar av lättare användning utan problem är den ett alternativ.
Den har en stor display, en bakre fingeravtryckläsare men saknar däremot den nya USB Typ C porten och har istället den gamla microUSB porten.
Eftersom detta är en budgetmobil saknar den vattentålighet och trådlös laddning.
Motorola är en tillverkare som är duktig på att ta fram bra prisvärda mobiltelefoner med finare design än prislappen indikerar och som samtidigt har fullt godkänd prestanda.


Displayen är en LCD display på 6 tum med endast 720×1440 pixlar vilket ger en pixeltäthet på låga 268 ppi (pixels per inch).
Den stora skärmen medför att den kan vara en utmärkt multimedia enhet men det lägre pixelantalet innebär att skärpan inte blir den bästa.
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB men det finns en billigare variant med ett RAM minne på 2 GB och ett inbyggt minne på 16 GB. Båda modellerna har plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Motorola Moto E5 Plus drivs av en åttakärnig Snapdragon 425 processor på 1,4 GHz och detta är en svagare processor som brukar sitta i billigare budgetmobiler. Processorn arbetar på bra och klarar av lättare användning men orkar knappast med mer krävande arbetsuppgifter som att spela tekniskt avancerade spel som Modern Combat 5 och liknande spel som kräver mycket kraft för att flyta på bra.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den bakre kameran är på 12 Megapixlar med autofokus och LED blixt.
På den billigare modellen är den främre kameran istället på 5 Megapixlar och den bakre kameran är på 8 Megapixlar.
Det inbyggda batteriet är på 5000 mAh och stödjer snabbladdning vilket är mycket bra. Med tanke på den svagare prestandan bör batteriet klara minst en dag på en laddning, förmodligen mer än så.
En Motorola Moto E5 Plus har ett pris runt 1900 kr. Det är ett bra pris men då köper jag hellre en Sony Xperia XA1 Plus som har en något mer premium design och lite bättre prestanda och eftersom den har ett pris runt 2000 kr ger den mer för pengarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar