Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 9 juli 2018

Råd när man ska beställa en ny mobiltelefon.


Många konsumenter gör misstaget att beställa den populäraste mobiltelefonen de dagligen ser i reklam i olika media och det är helt fel väg att gå.
Det innebär bara att du köper din smartphone på impuls, utan att först titta på specifikationer, funktioner och design på ett genomtänkt sätt. Det verkar vara få konsumenter som tar reda på specifikationerna, funktionerna och designen för att se vilken mobil som faktiskt är så bra som möjligt så ett råd är att göra just det. Kolla upp information om olika smartphones och jämför för att hitta en mobil som passar just dig.
Alla behöver inte äga en dyr flaggskepps mobil utan skulle klara sig utmärkt med till exempel en budgetmobil i mellansegmentet. Det är hur du brukar använda din smartphone som avgör vilken mobil som duger för dig.
En toppmodell är ju egentligen till för oss som använder våra mobiltelefoner till mer än att bara ringa eller surfa på nätet. Om du sällan eller aldrig spelar tekniskt tunga mobil spel behöver du inte den mest kraftfulla processorn. Om du inte brukar ta bilder så ofta med din mobiltelefons kamera behöver du inte mobiltelefonen med den bästa kameralinsen. Om du inte brukar titta på streamad film eller spela spel behöver du inte den skarpaste displayen.


När det är dags att skaffa en ny smartphone är det bra att göra en kort lista på vilka funktioner och vilken prestanda som är viktigast för dig och först därefter leta efter de alternativ som har just det du behöver.
Det är förstås också bra att göra en liten budget innan man bestämmer sig. Hur mycket kan du tänka dig att spendera på en ny smartphone? Leta därefter efter en mobil som hamnar inom din budget och som samtidigt har den prestanda du tycker är viktigast.
De allra flesta som har ett abonnemang beställer sin mobiltelefon från sin mobiloperatör, vilket blir billigare än att köpa sin mobiltelefon på avbetalning hos någon nätbutik men samtidigt innebär det att dina valmöjligheter blir begränsade. Du kan endast välja en mobil som finns i din operatörs sortiment.
Om du beställer din telefon i en butik med avbetalning tillkommer även ränta och ju mindre summa du betalar varje månad ju längre tid tar det innan din mobiltelefon är helt betald och om du betalar in för lite riskerar du att endast betala räntan. Fördelen med att beställa din mobiltelefon på delbetalning från en butik på internet är att du har många fler alternativ när det gäller vilken mobil du väljer.
Detta alternativ kan vara bra ifall du vet med dig att du kan betala färdigt telefonen på kort tid. Det vill säga betala in större summor varje månad.
Ytterligare ett alternativ är att beställa en mobiltelefon men betala vad den kostar direkt för därmed slipper du räntekostnaden. Nackdelen blir att du knappast kan köpa en dyr flaggskepps mobil direkt så det blir mer sannolikt att du måste köpa en budgetmobil eller en budgetmobil i mellansegmentet för att du ska ha råd med detta alternativ.
Om du är en person som mest använder din mobiltelefon som just telefon, det vill säga mest bara ringer samtal med den kan du ju ofta få en "gratis" smartphone från din operatör när det är dags att förlänga ditt abonnemangs bindningstid. Nackdelarna är att du får din operatörs billigaste smartphone och du får sällan välja vilken modell. Dessutom går det inte att sedan beställa en mobiltelefon med avbetalning via ditt abonnemang utan du behöver på nytt vänta tills bindningstiden upphör.
Eller varför inte ta en "gratis" mobiltelefon från din operatör men också köpa en annan mobil kontant? På det sättet får du en extra mobiltelefon utan att det kostar extra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar