Samsung Galaxy A6 (2018).


Samsung Galaxy A6 (2018) är en budgetmobil i mellansegmentet som har ett chassi av metall och med en bakre fingeravtryckläsare som sitter precis under den ensamma kameralinsen. Tråkigt nog syns anten banden tydligt på baksidan av telefonen vilket försämrar intrycket av mobiltelefonen rent designmässigt.
Samsung Galaxy A6 har en display som enligt rådande designtrend täcker större delen av fronten.
Mobilens hörn är avrundade men framsidan och baksidan är helt plana.
Denna smartphone har ett hörlursuttag och det är en fördel eftersom det är något som nästan har försvunnit från dagens mobiltelefoner.
Den här luren saknar en USB Typ C port och har istället den gamla microUSB porten och det är förstås synd. Alla nya smartphones borde komma med en USB Typ C port. Åtminstone mobiler i den här prisklassen.


Displayen är en AMOLED display på 5,6 tum med 720×1480 pixlar och den har bildförhållandet 18:5. Pixeltätheten landar på 294 ppi (pixels per inch). Skärmen har bra färgåtergivning och betraktningsvinkel men är inte super skarp.
Den drivs av en åttakärnig Exynos 7870 processor på 1,6 GHz samt har ett RAM minne på 3 GB. Det inbyggda minnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Det finns en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB men den kostar mer.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar och det är ovanligt bra med tanke på att det rör sig om en framåtriktad kameralins. Den bakre kameralinsen är på 16 Megapixlar och har LED blixt. Bilder tagna med kamerorna blir godkända men inte mer än så. Det existerar budgetmobiler med betydligt bättre resultat i samma prisklass så om det är viktigt för dig att ha en smartphone med en bra kamera kvalitet är denna ingenting för dig.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh.
Operstivsystemet är Android 8.0 Oreo men med Samsungs skinn Samsung Experience 9.0.  Eftersom detta är en budgetmobil kan du inte räkna med några uppdateringar av systemet eftersom det oftast är förbehållet dyrare flaggskepps mobiler. Det är de mobiltelefonerna som tillverkarna satsar mest resurser på.
Samsung Galaxy A6 kostar nu 2990 kr och det är ett helt okej pris även om det finns bättre alternativ i samma prisklass. Den här mobiltelefonen passar utmärkt för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa samtal och surfa lite lätt under dagen. Processorn är för svag för att riktigt duga för dig som gärna spelar mobil spel med din smartphone. Målet för mig är att beställa bästa möjliga prestanda till ett så billigt pris som möjligt. Att skaffa den telefon som passar just mig allra bästa.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.