Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 12 juli 2018

Sony Xperia XA2 Plus


Sony Xperia XA2 Plus har presenterats och det är en budgetmobil i mellansegmentet med en stor display med bildförhållandet 18:9.
Designmässigt delar den naturligtvis design med både Sony Xperia XA2 och Sony Xperia XA2 Ultra. Den stora skillnaden är helt enkelt den stora displayen med det nya bildförhållandet.
Mobilen har kanter av metall och baksidan är av plast men en sorts plast som inte känns billig samtidigt har telefonen en enkel men elegant design som medför att den känns dyrare än den faktiskt är. Det har på senare år blivit betydligt svarade att se på en mobiltelefon ifall det är en budgetmobil eller en flaggskepps mobil. I alla fall om man inte tittar på en lågbudgetmobil.
Stora skärmar ger en bättre multimedia enhet lämpad för filmkonsumtion och spelande. Att sitta i mer än en timme och titta på streamad film eller spela mobil spel blir ganska fort jobbigt om man har en mobiltelefon med en liten display på 5 tum och det är anledningen till att telefoner med större displayer har blivit populära.
Den här budgetmobilen har en fingeravtryckläsare som sitter på mobilens baksida, USB Typ C port men saknar vattentålighet.


Displayen är en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 402 ppi (pixels per inch).
Tyvärr har inte Sony likt majoriteten av konkurrenterna minskat ytan ovanför och under displayen så att fronten domineras av displayen.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 GB hos standard modellen men det existerar också en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB samt ett internminne på 64 GB. Båda modellerna har plats för ett MicroSd kort på upp till 400 GB.
Det som driver det hela är en åttakärnig Snapdragon 630 processor på 2,2 GHz och detta är en typ av processor som brukar sitta i lite mer kraftfulla budgetmobiler.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 23 Megapixlar och har touch fokus och LED blixt.
Kamerorna bör kunna ge fina bilder vid bra ljusförhållanden. Den bakre kameralinsen kan filma i 4K och den framåtriktade kameralinsen kan ta bilder i 120 grader så att man kan få in fler personer i bild när man tar selfies.
Batteriet är på 3580 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.  Med tanke på att Sony Xperia XA2 Plus är en relativt kraftfull smartphone med en stor display är batteristorleken godkänd. En mobiltelefon med en svagare processor och mindre display förbrukar mycket mindre ström så då behöver man inte ett lika stort batteri.
Priset på Sony Xperia XA2 Plus är fortfarande okänt men baserat på att Sony Xperia XA2 Ultra nu har ett pris runt 3990 kr kan man gissa att den kommer att hamna runt 5000 kr. I så fall blir mobiltelefonen lite för dyr eftersom du till exempel kan få en OnePlus 6 för endast 500 kr mer och den är en toppmodell och alltså har betydligt bättre prestanda.
Om du absolut vill ha en Sony Xperia XA2 Plus lönar det sig att vänta några månader eftersom priset på deras mobiltelefoner ofta går ned rejält efter ett tag. Intresset för Sony's mobiltelefoner är nämligen inte så stort.
Den mindre Sony Xperia XA2 som lanserades i February 2018, alltså för fem månader sedan kostar nu endast 2490 kr hos Elgiganten vilket är en väldigt bra deal.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar