Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 6 augusti 2018

Blackberry Evolve X


Blackberry Evolve X är en budgetmobil i mellansegmentet som tillverkas under licens av Optiemus  Infracom i Indien.
Designmässigt har denna smartphone en stor display med bildförhållandet 18:9, kanter av metall och en baksida av gummerad och textuerad plast vilket ger en mobil som ligger stadigt i handen. Fronten och baksidan är helt plana men hörnen är avrundade. Blackberry Evolve X saknar ett tangentbord som ju är något man förknippar med Blackberry och som deras toppmodell Blackberry Key 2 har.
Telefonen kommer med Blackberrys säkerhets app DTEK och har likt alla mobiltelefoner från Blackberry ett stort fokus på säkerhet.
Förutom fingeravtryckläsare har den även Face Unlock som gör att du kan låsa upp din mobiltelefon genom att den framåtriktade kameralinsen läser av ditt öga.
I mobiltelefonens underkant sitter en USB Typ C port så telefonen har den moderna laddnings kabeln och det är förstås alltid en fördel.


Displayen är en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten blir på 403 ppi (pixels per inch).
Detta är en skarp display med bra färgåtergivning och utmärkt betraktningsvinkel.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 GB med möjligheten att utöka minneskapaciteten med ett MicroSd kort på upp till 512 GB.
Detta är med andra ord en smartphone med fullt tillräckligt med plats för dina egna applikationer och filer. Det utrymme alla alla tillverkare anger är det totala innan de räknar bort den plats förinstallerad appar och själva systemet förbrukar. Man har aldrig någonsin så mycket plats till sitt förfogande vilket är viktigt att känna till innan man beställer sin nya smartphone.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 660 processor på 2,2 GHz. Detta är en ny processor som är tänkt att sitta i budgetmobiler i mellanklassen. Det medför att den är batteri effektiv samt relativt kraftfull men utan att nå upp till toppmodellernas rejält kraftfulla processorer. Den här mobilen kan klara av av vanlig användning som att ringa samtal, surfa på nätet och spela mobil spel men kanske inte riktigt de allra mest resurs krävande spelen. Samtidigt bör man förstå att Blackberrys telefoner alldrig har varit tänkta att användas av privatpersoner i första hand.
Operstivsystemet som kommer förinstallerat är Android 8.1 Oreo men med Blackberrys säkerhets funktioner som gör deras smartphones till de säkraste på marknaden.
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar och har LED blixt och den har dubbla kameralinser på baksidan. Den ena på 12 Megapixlar och den andra på 13 Megapixlar och de har dubbla LED blixtar.
En fingeravtryckläsare sitter placerad under kamerorna på baksidan.
Det inbyggda batteriet är på hela 4000 mAh och stödjer både snabbladdning via Quick Charge 3.0 och trådlös laddning.
En Blackberry Evolve X har ett pris runt 510 dollar vilket ungefär motsvarar 4400 kr exlusive svensk moms. Därmed hamnar den i samma prisklass som OnePlus 6 som har betydligt bättre specifikationer. Om mobil säkerhet är viktigast för dig är Evolve X ett bra alternativ men vi andra bör välja någonting annat som erbjuder mer prestanda för pengarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar