Flaggskepps dödare 2018.


Om du vill äga en dyr flaggskepps mobil finns många alternativ och det kommer nya allternativ varje månad känns det som.
Det positiva är att det även existerar super kraftfulla smartphones med samma eller likartad prestanda, funktioner och till viss del design som dessa dyra toppmodeller men till ett billigare pris. De så kallade flaggskepps dödarna som ofta kostar tusenlappar mindre men som sagt erbjuder i det närmaste samma specifikationer.
Ta till exempel en Samsung Galaxy S9 som kostar 7490 kronor hos Elgiganten och jämför med Honor View 10 med ett pris på 5890 kronor. Man tjänar där 1600 kronor.
Du får naturligtvis inte fullt ut en toppmodell men det du får är någonting väldigt snarlikt med få skillnader.


Det lönar sig att leta lite och inte bara välja de toppmodeller som media oftast skriver om. De mobiltelefoner som de stora tillverkarna satsar stora summor på reklam för att vi ska känna till och beställa de flaggskepps mobilerna istället för de som erbjuder mer för pengarna.
Många av oss vill ha och behöver någonting som fungerar utmärkt när det gäller att ringa samtal, surfa på nätet, ta bilder och spela mobil spel och för det fungerar mobiltelefoner som kostar mindre exakt lika bra som de mest populära toppmodellerna.
Flaggskepps dödare eller budgetmobiler i mellansegmentet är väldigt bra alternativ till dessa dyra mobiltelefoner som alla känner till. Den sortens mobiler som kompromissar på de områden där det går att kompromissa och satsar på de områden det är viktigt att satsa på för att på det sättet hålla nere priset. De funktioner som de flesta konsumenter sällan använder väljer man helt enkelt att ta bort och ser istället till att det som är viktigt ligger på samma nivå som hos ett mer påkostat alternativ. Samtidigt satsar tillverkarna av dessa mobiltelefoner mindre pengar på påkostad reklam vilket samtidigt medför att färre känner till att produkterna existerar.
Det är inte heller någon hemlighet att både Apple och Samsung tar ut en större vinst per mobiltelefon än de egentligen behöver för att få en acceptabel vinst.
Det är helt enkelt dags att jämföra pris, prestanda och funktioner för att få den telefon som passar just dig bäst och det lönar sig många gånger att köpa en obunden smartphone direkt istället för att beställa en via ditt abonnemang eller med avbetalning för fördelen är att du kan komma billigare undan i längden om du gör på det sättet.
I det här blogginlägget tar vi en närmare titt på den typen av mobiltelefoner som har det gemensamt att erbjuda väldigt bra prestanda till en billigare kostnad och här nedan följer några exempel på vad man kan kolla in.
OnePlus 6, Xiaomi Pocophone F1, Nokia 8, Xiaomi Mi Mix 2, Honor View 10, Motorola Moto G6 Plus, HTC U11 Life.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.