Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 1 augusti 2018

Fortnite Mobile


Fortnite Mobile är ett mycket populärt mobil spel av Epic Games som endast går att ladda ned till iOS enheter men som är planerad att nå även mobiltelefoner med Android som operstivsystem. När det går att tanka ned till betydligt fler smartphones än iPhone kommer spelet sannolikt bli ändå mera populärat.
Fortnite Mobile är helt gratis att ladda ned till din mobil.
Detta spel går också att helt utan kostnad ladda ned till din PlayStation 4 spelkonsoll, Xbox One, Mac eller PC.
Enligt ryktet kommer spelet sannolikt endast gå att tanka ned från internet och det innebär att spelet inte kommer att finnas på Play Store i mobiltelefonen. Det skulle i så fall vara en nackdel på grund av risken att tanka ned en falsk version med virus.
Man måste vara helt säker på att man får spelet direkt från tillverkarens hemsida på nätet.


Förutsättningen i spelet är att 100 spelare tävlar mot varandra på en ö och för att vinna omgången ska man vara den sista överlevaren.
I början av varje omgång hoppar man med fallskärm för att landa någonstans på ön. Efter att man har landat letar man efter skyddskläder, vapen och medicin. Därefter ska man döda alla andra spelare utan att själv bli dödad.
Det finns en stor mängd olika vapen i Fortnite och ju bättre och kraftfullare vapen ju svårare är de att hitta vilket ökar spänningen i spelet.
Området man spelar på krymper med tiden för att undvika att spelare gömmer sig för att vinna hela spelomgången.
I Fortnite kan du samla ihop byggmaterial för att sedan kunna bygga olika skydd eller fällor som hjälper dig att överleva. Jag personligen föredrar dock att endast smyga runt och lägga mig i bakhåll för andra medspelare.
Man kan välja att spela ensam eller att spela i lag med några kompisar som också har installerat samma spel på sin smartphone.
När man går runt på ön paserar man ibland fordon men i det här spelet är det tyvärr inte möjligt att använda dessa för att ta sig fram. Det är synd att det inte går eftersom det helt enkelt skulle förhöja upplevelsen.
Likt hos många andra gratis spel kan man bland annat köpa kläder med riktiga pengar men man är knappast tvungen att betala för att spela detta mobil spel.
Grafiken är mycket bra gjord med många detaljer som verkligen förhöjer upplevelsen av spelet. För mig är det minst lika viktigt att spelet ser bra ut som att allt flyter på bra och att spelkontrollerna reagerar snabbt på mina tryckningar och svep. För mig blir ett spel med enkel eller ful grafik väldigt tråkigt att spela och det är därför jag inte tycker om de flesta spel som finns i Play Store. Fortnite är ett av undantagen och är roligt att spela, man fastnar lätt framför spelet och man kan inte riktigt sluta.
En nackdel med det här spelet är fallskärms hoppandet som sker varje gång man börjar en ny omgång. Det blir lite trist i längden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar