Google Pixel XL


Google Pixel XL som lanserades 2016 kostar nu runt 3600 kronor och har ett rent operativsystem och en väldigt robust och välkonstruerad design. Pixel XL är en smartphone från Google som ju äger operativsystem Android så hela upplägget när det gäller menyer och funktioner är precis som Google har tänkt sig systemet. Om du vill ha en mobiltelefon med ett rent operativsystem på riktigt är det dessa mobiltelefoner som gäller.
Google Pixel XL är konstruerad av en kombination av metall och glas, där baksidans övre del består av glas. Resten av chassit är av metall och detta är en unik typ av design som inte alla gillar. Jag personligen hade föredragit att hela telefonen hade varit av metall men det är faktiskt inte en stor nackdel. På baksidan sitter en kameralins och en fingeravtrycksläsare. Hörnen är avrundade på ett fint sätt och mobilen är ganska tunn med en tjocklek på 8,5 mm.
I underkant sitter en USB Typ C port.



Displayen är en AMOLED display på 5,5 tum med 1440×2560 pixlar vilket innebär en pixeltäthet på 534 ppi (pixlar per tum).
Det rör sig om en skarp display perfekt lämpad för multimedia konstruktion så att titta på till exempel streamad film är inget problem.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 4.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 eller 128 GB.  Minneskapaciteten går inte att utöka eftersom det inte finns plats för ett minneskort men det gör inte så mycket eftersom telefonen har tillräckligt med plats ändå.
Processorn är en fyrkärnig Snapdragon 821 procesor på 2,15 GHz.
Denna processor var en topp processor när den här mobiltelefonen lanserades och det borgar för en mycket kraftfull och kapabel upplevelse när man använder mobilen.
Den framåtriktade kameran är på 8 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 12,3 Megapixlar med laser autofokus och dubbla LED blixtar.
Google Pixel XL har kameror med en väldigt bra kvalitet och som är kapabla att ge mycket fina bilder.
Det inbyggda batteriet är på 3450 mAh och stödjer snabbladdning.
Operativsystem som kommer förinstallerat är Android 7.1 Nougat men det är möjligt att uppdatera till Android 8.1 Oreo.
Google Pixel XL är en av två telefoner som ersatte Googles Nexus linje vilket var billigare mobiltelefoner med ett rent operativsystem. Pixel serien var och är dock betydligt dyrare och det är synd att Google inte fortsatte satsa på att erbjuda mer för pengarna. Både Google Pixel och Google Pixel XL har med tiden blivit riktigt billiga och är fortfarande väldigt bra alternativ på grund av att du får topp prestanda till budgetpris. Visserligen inte årets topp specifikationer men ändå. Man får ju trots allt bättre än om man beställer en budgetmobil och till samma pris.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.